ANNONSE
Annonse

Men er det ikke...?

Nå sykles det også på Oslos drikkevann!

En fin treningsøkt rundt og på vannet. Foto: Foto: Kristin Tufte Haga

Mens noen kanskje klager over glatte sykkelveier, så sykler andre på isen!

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2013 kl 16:14

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: For de som ferdes på Maridalsvannet om vinteren, så er det ikke overraskende å møte på hverken skiløpere, skøyteløpere, fotturister, joggere, og ikke minst kitere.

Men nå har også sykkelsporten kommet til Oslos drikkevann, eller snarere på Oslos drikkevann. For vi snakker ikke lenger om å sykle rundt vannet, som mange gjør og har gjort i åresvis. Nei - vi snakker rett og slett om å sykle på isen - på vannet.

Fin treningsøkt

- En fin treningstur rundt hele vannet. Jeg har målt runden til å bli ca 1.5 mil. Jeg har piggdekk, så det går bra på isen her, sier den spreke syklisten avisen møter på vannet en torsdags tidlig ettermiddag.

Avisen kan gjerne ta bilde, men navnet vil han ikke gi fra seg.

LES OGSÅ: BRØYTER IKKE SYKKELVEIER

Lite snø

Det har vært lite snøfall i det siste, så på Mardialsvannet er det ikke mange centimetrene med snø. Da er det mer enn ski som går bra på på isen over vannet.

Hvor trygg og tjukk er isen?

Vann- og avløpsetaten tar ikke ansvar for at isen er "trygg".

- Uansett vær og føre: Alle som ferdes på isen på Maridalsvannet, gjør det på eget ansvar. Vi har ikke målinger på hvor tykk isen er, så jeg må gjenta at de som ferdes på isen, gjør det helt på eget ansvar, sier overingeniør Petter Morstad i etaten, og legger til at dette forøvrig gjelder for alle islagte vann.

LES OGSÅ: BYRÅDET VIL HA SYKKELVEI I SKOGEN

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse