Men hvorfor har ikke rektoren på seg skjørt?

Storbesøk av store og små fra den skotske skolen Gordonstoun, på Grefsen. Men grefsenrektor Are Enger, nummer to fra venstre mangler jo kilt? FOTO: GREFSEN SKOLE

Den skotske skolen på Grefsenbesøk. – Flere spurte selvfølgelig om elevene hadde på seg truse under kilten, noen av gutta rakk å bli forelska, sønderknust ved avreise, for deretter å være ganske blide igjen etterpå, forteller skolen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.02.2016 kl 09:51

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Grefsen skole fikk denne uken besøk fra elever, lærere og rektor fra Gordonstoun skole i Skottland.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

– Med seg hadde de en musikalsk opplevelse av det sjeldne, og vi fikk høre og lære om flere instrumenter, blant annet sekkepipe. Og kilten var selvsagt på plass, står det på hjemmesiden til skolen.

Men ikke alle hadde kilten på plass?

– Fremheve gjestene

– Haha, nei rektor valgte for anledningen å droppe kilt, da han ønsket å fremheve gjestene, ler Are Enger da Nordre Aker Budstikke er i kontakt med han i etterkant av besøket.

Rektoren legger til:

– Og mine bare legger i februar er heller ikke et vakkert skue. Men jeg fikk et slips i gave, i flotte, skotske kiltfarger. Så det blir fast inventar til skjorta fremover, forteller rektoren.

LES OGSÅ: Hva skal den nye skolen hete?

Se bildet større

Stor konsert på Grefsen skole torsdag. FOTO: GREFSEN SKOLE

Internatskole

Gordonstoun skole, nord i Skottland, er en interntatskole med elever fra 8 - 18 år. De har flere satningsområder, deriblant idrett, musikk, kunst, dans og drama. I tillegg til vanlige fag. Skoledagene varierer, men elevene kan dager som varer til 18.00.

Skolen har sterke tradisjoner innenfor musikk og har også blitt belønnet med den høyeste utmerkelsen for sitt utdanningsprogram, alt ifølge hjemmesiden til Gresfsen skole.

Det ble to konserter torsdagen, med sang, diverse og selvsagt med sekkepiper.

LES OGSÅ: Her er det fortsatt bra skiføre

– Imponerte

– Vi ble svært imponert av den kvaliteten disse elevene hadde innenfor de ulike områdene. Etter konsertene besøkte elevene ulike klasserom på 5. trinn. Våre skotske venner fikk da prøve seg på dans, matematikk, skuespill, og ikke minst en innføring i typiske norske retter som smalahove, pinnekjøtt, med mer, står det videre på hjemmesiden til skolen.

– Truse under?

– Noen av gutta rakk å bli forelska, sønderknust ved avreise, for deretter å være ganske blide igjen etterpå. Og flere spurte selvfølgelig om elevene hadde på seg truse under kilten, forteller skolen.

Men om gjestene hadde truse under kilten eller ikke, det står det ingenting om.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse