Mener foreslått rulleskitrasé tar seg for mye til rette

Bydelsutvalget er ikke udelt positive til rullskitrasé på Kringsjå. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP (ILLUSTRASJONSFOTO)

Den foreslåtte rulleskitraseen er for lang, kan true naturmangfoldet og tar seg for mye til rette i marka, mener bydelsutvalget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
06.04.2017 kl 12:19

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ: Det er Bymiljøetaten, som samen med Lyn, Koll, Toppidrettssenteret og Norges idrettshøgskole har fremmet forslag om å anlegge en rulleskitrasé i tilknytning idrettsparken på Kringsjå.

Uenighet om støy

Da bydelens miljø-, plan og samferdselskomité behandlet saken tidligere i mars, uttrykte de bekyrming for at ikke eventuelle utfordringer med støy for omkringliggende boliger var utredet. Da Nordre Aker Budstikke omtalte vedtaket, kom Bymiljøetaten på banen, og avviste at dette vil bli noe problem.

– Bymiljøetaten kommer ikke til å regulere inn snøproduksjon andre steder enn der Lyn allerede har etablert kanoner/uttak (ved NIH). Antakelig kommer vi ikke engang til å gjøre det – all den tid vi ønsker å konsentrere planarbeidet om en vakker og elegant trasé for sommer-/høstbruk i landskapet, sa prosjektleder Erling Christiansen i Skog- og Eiendomsforvaltningen i Oslo kommune.

Ønsker ikke inngrep i marka

Da bydelsutvalget behandlet saken sist torsdag, var de forelagt tre alternative traseer. Og det var mer enn bare mulig snøkanonstøy som bekymret. Se de tre foreslåtte alternativene her!

– I saksfremstillingen står det mye om støy, men det står ikke noe om negative konsekvenser på dyrelivet, miljøet og naturen, sa Kristine Schøyen Berdal (MDG). Hun viste også til at to av de tre traseene, ifølge kartmaterialet, går innenfor markagrensen.

– Vi forstår behovet, og det er fint med rulleskiløyper, men det er viktig å holde oss utenfor markagrensen. Hvis alle 19 kommuner som ligger inntil marka skal ta litt, så forsvinner det litt for mye. Dessuten er asfalt et irreversibelt inngrep på dyrkbar jord, la hun til.

Kortere trasé

Høyre fremmet et tilleggsforslag om at løypene muligens er for lange. Flere steder går de for nær boligbebyggelsen, hevdet partiet.

BU vedtok dermed:

1. Bydelsutvalget mener at alle de foreslåtte trasèene vil være forbundet med risiko for at boliger i området kan bli tilført et støyproblem både fra selve rulleskibruken og fra bruk av snøkanoner for snøproduksjon.

2. Mulige støykonsekvenser og konsekvenser på naturgitte forhold som vann, vegetasjon, dyreliv og biologisk mangfold, tilsier at alle tre alternativene bør konsekvensutredes i sin helhet.

3. Bydelsutvalget i Nordre Aker vil derfor ikke ta stilling til trasèvalg før en samlet konsekvensutredning foreligger.

4. Bydelsutvalget er kritisk og spørrende til om traseene må være så lange.

5. Traseen må ikke ligge i marka

Det siste punktet fikk ikke støtte fra Frps ene representant, og to av Høyres representanter.

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse