Knallstart for «nye» Nordre Aker Budstikke

Det er journalistene Kristin Tufte Haga og Karl Andreas Kjelstrup som har tatt over Nordre Aker Budstikke fra Amedia, og driver lokalavisen på nab.no. FOTO: NORDRE AKER BUDSTIKKE

Det ble en drømmestart for «nye» Nordre Aker Budstikke. Den første uken havnet på nær 45.000 visninger av sakene på nab.no.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
03.02.2015 kl 11:44

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Faktaboks: Nordre Aker Budstikke

NORDRE AKER BUDSTIKKE:

  • Drives fra 2015 som lokal nettavis på www.nab.no av Lokalmedia AS.
  • Ble startet i 2004 som en forlengelse av Ullern Avis/Akersposten (etablert 1905) som lokalavis for den nye bydelen Nordre Aker.
  • Gitt ut som ukentlig og fulldistribuert gratisavis til alle husstander i Nordre Aker f.o.m. 2006. Siste utgave kom 18. desember 2014.
  • Ble gitt ut av Lokalavisene Oslo, senere Mediehuset dittOslo (eid av Amedia), frem til Lokalmedia overtok driften i 2015.

NORDRE AKER: Nordre Aker Budstikkes nye nettsider ble lansert på kvelden 20. januar.

Fra å ha vært papiravis, fulldistribuert til alle husstander i bydel Nordre Aker siden 2004, med ukentlige utgivelser siden 2006, er den fra 2015 en «heldigital» nettavis på nab.no.

Vi har vært, og skal fortsatt være, ultralokale, selv om vi ikke lenger har en papiravis å lene oss på.

En stor bydel trenger en lokalavis

Med nært opptil 50.000 innbyggere (2014) i bydelen, er Nordre Aker på størrelse med kommuner som Skedsmo, Ålesund og Bodø. Selv om vi bor midt i Norges største by med et enormt medietilbud, er det klart vi likevel er opptatt av nærmiljøet vårt. Bare i Nordre Aker finner vi en rekke «bygder» og lokalmiljøer med sterk identitet.

Det er behov for en lokalavis, og det behovet skal vi fylle selv om Nordre Aker Budstikke nå kun er på nett.

Det viser også lesertallene første uke på ny nettavisplattform. Som ultralokal nettavis, har Nordre Aker Budstikkes artikler hatt nesten 45.000 sidevisninger og 20.000 unike brukere. Facebook-oppdateringene våre har den siste uken nådd ut til 100.000 brukere.

Blant sakene som har gått spesielt bra denne første uken, kan vi nevne innleggene i skiløypedebatten, forfatter Yngve Kveienes kjærlighetserklæring til Kjelsås,
suksesstrenerens retur til Lyn, og Avantors store planer for Nydalen-området.

Les flere saker på nab.no!

Endrer lesevanene

Tilbakemeldingene fra lokalmiljøet har vært udelt positive, selv om mange sier de savner papiravisen. Nå skal vi gjøre vårt beste får å hjelpe til å endre lesevanene. Fra papir til skjerm. Og nå er lokalavisen alltid tilgjengelig, enten du foretrekker å lese på pc, nettbrett eller mobiltelefon.

Det lokale engasjement har også vært stort. Allerede har mange fantastiske bidragsytere levert menings- og debattinnhold og tips. Saker er delt og kommentert. Alt dette setter vi stor pris på.

Bydelsadministrasjonen er også med på å støtte opp om initiativet, og vil fortsette å bruke Nordre Aker Budstikke som informasjonskanal mot bydelens innbyggere.

Her kan du lese hva bydelsdirektør Øyvind Henriksen sier om «nye» Nordre Aker Budstikke.

Tips oss!

Vi skal være en tilstedeværende og aktuell lokalavis. Derfor trenger vi tips fra deg som bor og bruker bydelen. Send tips og fortell oss hva du vil lese om til tips@nab.no. Og fortsett å kommentere og dele sakene våre i sosiale medier.

Følg oss gjerne på Facebook og Twitter!

Denne uka kommer dessuten Nordre Aker Budstikkes første nyhetsbrev. Meld deg på for å få en ukentlig oppdatering med det viktigste fra nab.no, helt gratis. Det blir nesten som da papiravisen kom i postkassen din én gang i uka.

Meld deg på nyhetsbrevet her.
(Dersom du leser på mobil må du melde deg på ved å sende en e-post)

Karl Andreas Kjelstrup
Redaktør

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse