Mer enn et steinansikt

FAMILIEKOMEDIE: I "The Game Plan" (DVD-klar 8. oktober) spiller Dwayne Johnson quarterbacken som oppdager at han for lengst er far. Komplikasjoner følger. (Foto: image.net)

"The Game Plan" er nok et bevis på at Dwayne Johnson (36) har flere figurer på lager enn "The Rock".

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

SMART: I første omgang herjer Dwayne Johnson kinolerretet i "Get Smart", som agentkollega av moromannen Steve Carell. (Foto: Filmweb)

Se bildet større

COOL: I "Be Cool" (2005) fikk Dwayne Johnson skubbe seg på blant andre Vince Vaughn. (Foto: Filmweb)

Se bildet større

LÆREMESTER: Dwayne Johnson plukket opp et og annet triks fra Christopher Walken i "Welcome to the Jungle" (2003). (Foto: Filmweb)

Se bildet større

STEINALDER: Dwayne Johnson opererte som "The Rock" i Hollywood-debuten "The Mummy Returns" (2001). (Foto: Filmweb)

Se bildet større

FLOPP: Skrekkeventyret "Doom" (2005) er en av filmene Dwayne Johnson er mindre stolt av. (Foto: Filmweb)

Se bildet større

THE ROCK: Den tidlieger wrestleren kan være mer enn et steinansikt

"Høy og mørk" strekker ikke til for å beskrive halvt samoanske, halvt afroamerikanske Dwayne Johnson. Hovedrolleinnehaveren i "The Game Plan" (DVD-klar 8. oktober) ruver i hotellandskapet når han takler pressen i London, sortkledd fra snipp til såle.

– Selv om jeg kom inn i bransjen på ukonvensjonelt vis, ville jeg alltid bli skuespiller, insisterer han.

– Jeg så den første "Indiana Jones"-filmen, og bestemte meg for at sånn skulle jeg bli. Med "sånn" mener jeg fyren som er så morsom, så sjarmerende og så i stand til å gi de andre juling.

TV-trening

Det er grunn til å tro at det siste holder stikk, gitt Johnsons bakgrunn.

– Jeg spilte rugby i ti år. Så drev jeg med wrestling i fem. Det å komme fra den TV-verdenen hjalp meg enormt, hevder kjempen som inntil nylig gikk under navnet "The Rock".

– Det er kameraer alle steder som du må være deg bevisst til enhver tid. Samtidig er settingen veldig intim. På mange måter ligner det teatret, med den forskjellen at 30-40.000 mennesker sitter i salen hver bidige kveld, fortsetter han.

– Med så mange tilskuere enten flyter eller synker du, og det fort. Du gjør det enten veldig bra, eller du går fullstendig på trynet.

Sikter høyt

Johnson snublet inn på det store lerretet med "The Mummy Returns" (2001). Siden har han medvirket i mer troverdige saker, blant annet "Welcome to the Jungle" (2003), "Be Cool" (2005) og kinoaktuelle "Get Smart".

– Da jeg begynte, fikk jeg utelukkende actionmateriale, forståelig nok. Målet på sikt er å ha en bredest mulig karriere, jobbe i så mange sjangrer som overhodet mulig:

Fra drama til actionkomedie til familiekomedie à la "The Game Plan" til streite actionfilmer. Jeg bruker alltid tre kolleger som eksempler i så måte: George Clooney, Tom Hanks og Will Smith, sier vår mann ubeskjedent.

– Men jeg liker komedier, det kan jeg fortelle deg. Lite er mer tilfredsstillende enn å få folk til å le og føle seg vel.

"The Game Plan" handler om quarterbacken som oppdager at han for lengst er far. Komplikasjoner følger.

– Vi har en seks år gammel datter hjemme hos oss. Hun digger den. Fansen jeg skaffer meg nå, publikummet jeg treffer med denne filmen, har neppe noen idé om hva jeg syslet med før, konstaterer Johnson.

Elsker sport

Det hender han savner viraken i ringen. Da gir trofésamlingen en viss trøst.

– Moren min har et helt rom viet til sin favorittsønn.

Det er fascinerende og skremmende på en gang. Du må enten være mamma eller massemorder for å ha noe sånt i huset ditt, fleiper Johnson og avdekker et sett upåklagelige Hollywood-tenner.

– Jeg elsker all sport, ikke bare grener jeg har drevet med selv. Jeg så på EM i fotball, med den flotte seiren for Spania. Jeg følger med på Nadal – det meste. Jeg verdsetter store prestasjoner, legger han til.

I forlengelsen røper han at en Bond-skurkerolle ligger tett opptil guttedrømmen.

– Ingenting ville vært bedre. I siste instans avhenger det av materialet, presiserer Johnson.

– Hvis materialet er bra, ville jeg ikke nøle med å bli "bad guy" igjen. Bring det videre!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse