ANNONSE
Annonse

Mer penger til seniorsentrene

Seniorsentrene i hovedstaden får 15 millioner kroner ekstra av byrådet til trivselstiltak.

VIKTIG: Eldrebyråd Aud Kvalbein mener hovedstadens møtesteder for eldre er viktige arenaer som bidrar til økt livskvalitet. Her fra et av fjorårets mange bydelsbesøk. Foto: ARKIVFOTO

Seniorsentrene i hovedstaden får 15 millioner kroner ekstra av byrådet til trivselstiltak.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: - Seniorsentrene bidrar til mer fellesskap og trygghet. Man må aldri undervurdere effekten av den gode praten og den gode kaffekoppen, sier eldrebyråd Aud Kvalbein (KrF) i en pressemelding.

15 millioner kroner

Byrådet bevilget nylig 15 millioner kroner ekstra til hovedstadens nærmere førti ulike møtesteder for eldre.

Midlene er fordelt ut fra samme mønster som bydelene prioriterer sine seniorsentre i budsjettet, og skal gjenspeile størrelse og aktivitet.

- Seniorsentrene er viktige sosiale arenaer som sørger for trivsel og økt livskvalitet for våre eldre. De spiller en stor rolle i forebygging av ensomhet, for fysisk og mental aktivitet, fokus på mat og ernæring, og veiledning og informasjon, sier eldrebyråden.

Mest til Gamle Oslo

Fullstendig liste over bydelstildelingene og hvor mye det enkelte seniorsenter får finner du her på byrådets hjemmeside.

Mest penger til trivselstiltak går til Bydel Gamle Oslo, som tilsammen får over 1,9 millioner kroner til sine tre møtesteder for eldre.

Deretter følger bydelene Grünerløkka, Nordstrand, Nordre Aker og Østensjø som alle får mellom én million og 1,7 millioner kroner.

De resterende bydelene får fra 363.000 kroner og opp til bortimot én million kroner.

LES OGSÅ:

Kvalbein med gavesjekk til lokale seniorsentre

Kjendisprest fylte opp Manglerud gård

92 år og endelig i sving på kjøkkenet

 

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse