Merete (66) er historisk sprek

Merete Blakstad (66) klar for den 16. Birken-Trippelen

 

Som eldste deltager har Merete Blakstad tatt Birkentrippelen 15 år på rad, og det med merke. Nå er hun klar for den 16.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
20.05.2014 kl 13:33

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SOGNSVANN/BEKKELAGET: Utrolig mange spreke mennesker rundt omkring,

Merete Blakstad (66) fra Bekkelaget er definitivt en av dem. Nå lader hun opp til å løpe Birken, med Oslo Bedriftsidrettskrets' (OBIK) løpskarusell på Sognsvann, mandagskveldene. Trippelen, altså både Birken løp, sykkel og ski, har hun tatt 15 år på rad, og er nå klar for den 16.

Nordmarka favoritt

- Jeg har jo alltid trent. Men egentlig er jeg mest skiløper, lange turer i Nordmarka er favoritten. Men jeg fyller på med rulleski, løping og sykling utenom vintersesongen, forteller Merete, som til daglig har legepraksis på Majorstua.

Nå gjør hun seg klar til fellesstarten klokken halv syv. Løypa i Sognsvannsområdet er fire kilometer, men de fleste gjør som Merete, tar to runder, tilsammen åtte kilometer.

Foruten de forskjellige Birkenarrangementene og bedriftsidrettskretsens løps- og skikarusell, deltar også Merete i lange skiløp utenlands.

Endorfinene

Hvor mye trener man, for å klare å gjennomføre Trippelen i Birken og andre idrettsarrangementer?

- Jeg trener vel kanskje fire ganger per uke. Men jeg trener jo veldig variert. OBIKs løpskarusell er blant annet en veldig fin oppkjøring til Birken nå i juni. Og så får jeg jo masse endorfiner av alt dette, smiler  den spreke dama fra Bekkelaget.

Historisk sprek

Informasjonsansvarlig i Birkebeineren, Ingunn Rønningen Kleven, er også imponert.

- At Merete har tatt alle Birkebeinertriplene, de startet for 16. år siden, og med merke, er bare helt fantastisk! Hun er en av våre aller mest trofaste deltagere. Det er kun én dame til, Ragnhild Bolstad (51) fra Rena, som også har tatt alle Triplene med merke, forteller Kleven. 

- Av menn med tilsvarende meritter, er det åtte stykker. Men Merete er den eldste av dem alle, legger Kleven til.

14. juni er Birkenløperne igjen på plass, 21 kilometeren er den som inngår i Birkebeinertrippelen, Ultrabirken løp er på hele 60 kilometer, halvbirken på 12 kilometer, UngdomsBirken løp 4,5 km og BarneBirken løp 0,6 - 1,4 km.

- Det er fortsatt ledige plasser på alle distansene, bare å ta kontakt for påmelding, oppfordrer Kleven.

  

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse