Test: Eizo Foris FX2431: Mesterlig!

 

Eizo er kjent for sine gode skjermer. Foris FX2431 er intet unntak.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
18.09.2009 kl 10:25

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TESTET: Det skal vanskelig gjøres bedre enn dette.

HARDWARE.NO: Eizo er kjent for sine "creme de la creme"-skjermer. Produsenten markerte seg sterkt den gangen CRT-skjermen dominerte markedet, men var ikke sene om å vise sin styrke også på LCD-markedet.

De som kjenner Eizo, kjenner sannsynligvis Flexscan-serien.

Foris derimot, er så godt som ukjent i dette landet.

Det er ikke rart. Inntil nylig ble disse skjermene kun solgt i Japan. Nå har serien derimot blitt sluppet over hele verden, og FX2431 er den første nordmenn får ta på.

Foris-serien skal inneholde noen av de hvasseste skjermene Eizo tilbyr.

FX2431 er en 24-tommer for alle bruksområder. Formatet er 16:10, noe mange brukere mener passer bedre for datamaskiner enn 16:9-formatet.

Her finner du alle spesifikasjonene

GUIDE: Slik velger du rett skjerm

Meget skarp

Eizo har med Foris FX2431 konstruert noe vi nesten vil kalle et mesterverk.

Fargene vi ser, satt hver for seg, viser god styrke og metting. Spesielt overrasket blir vi over hvor rene hvittonene er.

Selv om sort aldri er sort på en skjerm, er vi fornøyd med det Eizo leverer. Kontrastene er også meget skarpe, for en gangs skyld virker det som spesifikasjonene på dette området faktisk er reelle.

Les også vår test av Eizo Flexscan SX3031W - Kvalitet fra tomme til tomme

Film- og spillbruk

Til både film- og spillbruk er det ingenting som hindrer deg i å bruke denne skjermen. Responstiden er hakket tregere enn hva vi har sett på andre skjermer, men det er etter vår mening en ubetydelig forskjell.

Er du en moviebuff? Les vår test av Samsung Syncmaster 2494HS-

Du kan koble til portable spillenheter slik som Sony PSP til skjermen, og det er et pluss. Eizo frister også med en teoretisk lavere inputlag, det vil si tiden det tar fra man for eksempel flytter på musen til bevegelsen vises på skjermen.

Skjermen er tilkoblingenes Mekka. Så godt som alle former for videokabler kan kobles til. Skjermen leveres med en fjernkontroll, noe som gjør at du kan slappe av i sofaen og samtidig betjene enkelte funksjoner.

Det er leit at det hittil kun har vært japanerne som har fått benytte Foris-serien. Dessverre må du selge skjorta, og egentlig alt du har av klær, for å få råd til denne herligheten. Prisen starter godt over 10000 kroner.

Les hele testen av Eizo Foris FX2431 på Hardware.no

Her finner du flere skjermtester

FORUM: Her finner du brukertester

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse