Test: Microsoft Explorer Mouse Bluetrack: Microsofts sjefsmus

 

Explorer Mouse er stor, og dermed velegnet for dem med stort redskap.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
30.01.2009 kl 10:30

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

HUSBRUK: Microsofts nye Bluetrack-mus er en selvskreven partner til både mediasenteret og annen bruk.

HARDWARE.NO: Musen har kanskje et noe forvirrende navn, i og med at Microsoft tidligere har hatt en hel serie med populære Intellimouse Explorer-mus, som på folkemunne gjerne kalles nettopp Explorer-mus.

Men navnevalget er nok ikke tilfeldig. Det ligger i kortene at dette er Microsofts nye flaggbærer. Uansett er det en vidt forskjellig mus fra de tidligere, ikke minst på grunn av Bluetrack-teknologien den bruker.

Den bruker altså ikke tradisjonell optisk eller laserteknologi, men en teknologi basert på LED-belysning av en større flate og innlesing via en vidvinkelsensor.

Les også: Ha det bra, laser!

Musen trådløs og benyttes sammen med en liten USB-mottaker. Det følger også med både oppladbart batteri og en ladestasjon.

Behagelig å bruke

Bluetrack-teknologien er ikke noen muserevolusjon, men den er like fullt svært velkommen. Jevnt over er Explorer Mouse mer anvendelig enn mus med eldre sensorteknologier, på grunn av større toleranse til underlaget.

Musen er også svært behagelig å bruke. Passformen er lik Explorer Mini Mouse, som passer godt for små hender. Men Explorer Mouse er større, og dermed noe bedre for dem som er velsignet med et stort redskap.

Les også: Vi har testet en av tidenes heftigste spillmus

God presisjon

Presisjonen er det ingenting i veien med, og det er heller ikke noe problem å bruke denne til å spille litt i ny og ne, selv om det kanskje skorter litt på teknologien for de mest hardbarkede spillerne.

Musen er først og fremst ment for "vanlig" bruk i hjemmet til Ola Nordmann. Der gjør den det svært godt, enten det er til den stasjonære PC-en, den bærbare, eller mediasenteret.

Les hele testen av Microsoft Explorer Mouse på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse