ANNONSE
Annonse

- Miks av latin og kav nordnorsk!

Konsert i Grefsen kirke søndag 4. november

kammerkoret: Kammerkoret Utsikten inviterer til "et spennende, stemninigsfullt og vakkert verk", i Grefsen kirke. Foto: FOTO: Kammerkoret

- Vi har fått så mange forespørsler om å sette opp Nordnorsk Requiem på nytt - så nå gjør vi det, forteller Kammerkoret Utsiktens Inger Bjerke.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 19.10.2012 kl 10:39

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

- Tittelen høres kanskje litt søvnig ut - men det blir konserten langt i fra. Dette er en miks av tekst på latin og kav nordnorsk, utrolig melodiøst. I tillegg blir det et par - tre andre sanger, komponert av korets egen kunstneriske leder, og kantor i Grefsen kirke, Erlend Fagertun, forteller korets Inger Bjerke og oppfordrer interesserte til å få mer informasjon gjennom Kammerkoret Utsiktens  facebookside - konserten er søndag 4. november.

Bestillingsverk fra Bodø domkirke

Koret fremførte også verket for et par år siden.

- En flott mulighet til et første møte med et spennende, stemningsfullt og vakkert verk for de som gikk glipp av dette forrige gang, sier Bjerke og forteller at "Et Nordnorsk Requiem" opprinnelig er et bestillingsverk fra Bodø Domkirke.

- Komponisten har satt sammen tekster av den nordnorske poeten Arvid Hanssen med enkelte av de katolske messeleddene. Resultatet er en jordnær, optimistisk og fargerik samling av sanger, der havet blir et gjennomgangstema. Både som symbol på det livgivende, det som tar liv - og på det evige, ifølge Bjerke.

Med bilder

Den nordnorske naturen skal også vises under konserten, i form av bilder vist på kirkeveggen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse