Mildvær setter i gang pollensesongen

Den milde Oslo-vinteren gjør at det spirer og gror.

ATSJO! Pollensesongen kan være plagsom for mange. FOTO: Illustrasjonsfoto

Nå får vi en lengre periode med varmegrader, og det byr på problemer for pollenallergikerne. Bo Gleditsch i Norges Astma- og Allergiforbund, anbefaler allergikerne å begynne med medisineringen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
19.02.2014 kl 15:47

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

OSLO: - Ta vårforkjølelsen på alvor og oppsøk lege. Ubehandlet pollenallergi kan i verste fall føre til astma senere i livet, sier kommunikasjonssjef i Norges Astma- og Allergiforbund, Bo Gleditsch.

Gleditsch har akkurat fått melding om at det er funnet ore- og hasselpollen i målingene fra Oslo, og det to uker før gjennomsnittsdatoen.

Yr.no melder at varmegradene kommer tilbake allerede i løpet av helgen, og i løpet av neste spås det opp mot seks varmegrader og en god del regnvær

Or og hassel er tidlig ute

- Når blomstringen kommer tidlig, og man ikke rekker å starte medisinering en uke i forveien, er det nok mange som får større reaksjoner enn om de hadde fått en optimal start på sesongen.  Pollen fra or og hassel kom tidlig i år, derfor anbefaler vi allergikere som reagerer på disse pollentypene å snakke med lege og begynne medisineringen.

Gleditsch anbefaler allergikerne til å starte medisineringen en uke før blomstringen, og å snakke med legen din om optimal behandling. Pollenkalenderen finner du inne på Astma- og Allergiforbundets hjemmeside.

- Hvilke allergier kan utløses nå?

 - Or og hassel kommer først, deretter salix, så bjørk, så gress og til slutt burot.

Les også: Gjett hvor mange soldager vi har hatt i Oslo i år ...

Varmere tider, men sola lar vente på seg

Gradene kryper oppover og snøen er borte. Yr.no melder opptil 6 varmegrader ut måneden, men sola er erstattet med regn i lang tid fremover.

- Det blir en periode med mildvær og regn. Men det er litt tidlig å si om vinteren er over, det kan jo komme snø i mars, sier Kristian Gislefoss hos Meteorologisk institutt.

Selv om varmegradene melder sin ankomst, er det ingen vits i å finne frem solkremen og sette seg klar ved solveggen. Vi har kun hatt få timer med sol så langt i 2014, og det ser ikke ut til at det vil bli noe mer fremover. Sola skal så vidt melde sin ankomst i morgen, torsdag formiddag, men så er det slutt.

- Det ser ikke lovende ut med sol, det er skyene som dominerer været fremover. Vi burde ha nytt dagen i går, sier Gislefoss.

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse