Miljøfyrtårn nummer 100 i Oslo

75 gram og mindre transparent enn det vanlige 80-grams. Alle monner drar, mener Vidar K. Akse og Signe Nielsen ved Ring Eiendomsmegling på Tåsensenteret.
Foto: Tone Berild Kristiansen

Ring Eiendomsmegling på Tåsen ble miljøfyrtårn allerede i 2005. Siden da har de brukt miljøvennlig utstyr. Nå er jobbmiljøet og menneskelig energisparing i fokus.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Daglig og faglig leder Vidar K. Akse på Tåsensenteret tar en "power-nap" på bakrommet. Kollega og studiekamerat Petter Larsen er litt forundret. Foto: Tone Berild Kristinsen

Tåsen: Varmepumpe og innetemperatur på under 22 grader. Miljøvennlig Smart-bil. De har det på stell hva gjelder fokus på miljø på Ring Eiendomsmeglings kontor på Tåsen.

- Vi produserer mange dokumenter i forbindelse med prospekter, takster, nabolagsprofiler og lignende, og vi sparer mye papir ved konsekvent å bruke dobbeltsidig trykk. Selv om vi oppfordrer publikum på visninger til å laste ned de ulike dokumentene fra nettet, er det mange som foretrekker papirutskrifter, opplyser Vidar K. Akse, statsautorisert eiendomsmegler MNEF, faglig og daglig leder ved Ring Eiendomsmegling på Tåsensenteret, som søker å påvirke venner og kollegaer til gode miljøvalg.

Små, viktige valg

Selve papiret de bruker er av miljøvennlig kvalitet; såkalt "eco-efficiency papir".

- På tross av at papiret veier 75 gram per ark, i motsetning til det vanlige 80-grams, er dette papiret mindre transparent, og av god kvalitet, forteller meglerkoordinator Signe Nielsen, som er opptatt av å ta de rette miljøvalgene.

Hun vil øke kunnskapen og bevisstgjøringen på miljø, på det ytre, så vel som på det indre plan.

- Hvis tilstrekkelig mange tar de små valgene lokalt, kan dette til slutt medføre positive endringer globalt, legger Akse til.

Power-nap

- I alle dager. Petter Larsen, faglig og daglig leder på Ring Eiendomsmeglings kontor på Grefsen er innom for en prat, og finner sin kollega på Tåsen i dyp avslapning i bakrommet. Den som tar sin power-nap en ledig stund i løpet av dagen blir ikke involvert av telefoner eller kunder, da andre på kontoret følger opp disse de 10 minuttene som trengs.

- Innkjøp av Yoga-matte er Signes ide, men en veldig god sådan, sier en uthvilt og opplagt Vidar K. Akse og legger til at avslapning senker pulsen og bidrar til at vi takler stress bedre.

- Rockefeller hadde hver dag en halvtime på divanen, og når det er tid her på kontoret, bedrives menneskelig energisparing og oppladning, kan Akse fortelle.

- Tid er kanskje den største knapphetsfaktor i dag, det ser vi både hos kjøper, selger og meglere. Ti minutter på matta øker overskuddet til å takle den hektiske jobbhverdagen, sier Signe og Vidar samstemt. De mener at dette bedrer de ansattes fokus, helse og arbeidsmiljøet.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse