Miljøfyrtårn

Marwa Nader er med Sirianne Neset ved Badebakken barnehage og sorterer avfall, leser av strømmen og gjør miljøbevisste innkjøp.

Badebakken barnehage er en av fem av bydelens kommunale instanser som er miljøsertifisert.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Badebakken: - Vi har papir i en boks, glass og metall i en, og når vi går ut av et rom, slår vi av lyset og lukker døren, informerer Marwa Nader (5) i Badebakken barnehage, og viser hvor melkekartongene kastes etter at de er brettet.

- For å ta vare på trærne og spare strøm, legger hun til.

Sirianne Neset, miljøansvarlig i barnehagen, kan fortelle om bevisstgjøring av barna hva gjelder emballasje. Alle, både barn og voksne, bruker matboks, kun ett tørk når de bruker tørkepapir og kjøper refillprodukter når det er mulig.

- Vi fokuserer på områdene strøm, avfall og innkjøp, informerer barnehagebestyrer Elisabeth Rasch, som synes veien mot miljøsertifisering har gått veldig greit.

- Det gamle undervisningsopplegget med Blekkulf var veldig bra, men handlet mye om vann. Vi savner et opplegg i forbindelse med det å ha blitt et Miljøfyrtårn, med undervisningsmateriale tilpasset barnehagebarn, gjerne med en film, sier Neset.

De andre av bydelens barnehager med miljøsertifisering er; Haugensjordet-, Korsvolltoppen-, Langmyrgrenda- og Disengrenda barnehager.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse