Millionidyll igjen ute for salg

Hallset ligger i Maridalen, innerst ved Skar leir. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA

Salget ble stoppet i høst, men nå er eiendommen ute på markedet igjen. For flere millioner. I løpet av få timer mandag formiddag har mange tusen vært innom prospektet.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.01.2016 kl 15:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

SKAR: I høst skrev Nordre Aker Budstikke om kommunens Halset Gård, ved Skar innerst i Maridalen, som ble lagt ut for salg. Men så ble salget av markaidyllen satt på vent av kommunen.

LES OGSÅ: Den nye idrettsungdomsskolen kommer hit

Stoppet

I henhold til bystyrevedtak selger kommunen flere markaeiendommer. Salgsplakat hang i høst på huset i Maridalen, men salget ble satt på vent som følge av «intern avklaring». Uten at kommunen ville si noe mer om hva avklaringen dreide seg om.

Nå er eiendommen fra 1860, innerst i Maridalen, ute på markedet igjen.

– Halset gård ligger landlig til innerst i Maridalen, like ved den fredede og nedlagte Skar leir. Eiendommen ligger i et uregulert område innenfor markagrensen i utkanten av Nordmarka, står det i prospektet på finn.no.

Se bildet større

Hallset innerst ved Skar Leir, til salgs. Nordre Aker Budstikke kjenner til at eiendommen per i dag er ubebodd. FOTO: KRISTIN TUFTE HAGA/ARKIV

Skikkelig avløpsforhold

Videre går det frem av prospektet at det på eiendommen står to bygninger. Boligen anses som oppussingsobjekt, og ligger i nedslagsfeltet til Maridalsvannet - Oslos drikkevann.

Dette setter føringer for utnyttelse av eiendommen, og krav om skikkelig avløpsforhold. I følge Vann- og avløpsetaten er det hverken offentlig vann eller avløp på eiendommen.

Gul liste

Halset gård er også ført opp på Byantikvarens Gule liste som bevaringsverdig.

Eiendommen ble lagt ut på markedet mandag 25. januar, før lunch. Ett døgn senere har langt over 5000 vært inne og tittet på prospektet på finn.no.

I fjor høst skrev også Nordre Aker Budstikke om kommunens salg av markaidyll ved Sognsvann. Sognsveien 230 ble lagt ut for salg i månedsskiftet august/september.

– Det var stor interesse for eiendommen, mange på visning og flere budgivere. Det er administrativt antatt et bud på 6,25 millioner kroner, sa kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten Lena Nesset.

Takst og utgangspunkt for pris var 4,9 millioner kroner.

Ni eiendommer

I alt er det ni kommunale eiendommer som skal selges, i tråd med bystyrevedtak av 29. august 2012.

Kommunikasjonssjef i Eiendoms- og byfornyelsesetaten (EBY), Lena Nesset, forteller at bystyrevedtaket forutsetter at boligene skal tilbys eksisterende leietakere til takst. Dersom leietakerne ikke ønsket å kjøpe, fortsetter det eksisterende leieforhold og boligene selges når de blir ledigstilt.

Flere av disse ligger i marka og flere er ikke fradelt.

Leietagere får tilbud

– EBY har arbeidet med klargjøring av eiendommene for salg i tråd med bystyrevedtaket. Dette innebærer blant annet klargjøring av eiendomsgrenser og fradeling av eiendommene. Parallelt med klargjøringsarbeidet pågår det prosesser for å sjekke ut interessen blant dagens leietakere for å kjøpe boligene, forteller Nesset.

– Dersom dagens leietakere ikke ønsker å kjøpe skal eiendommen i henhold til bystyrevedtaket legges ut i markedet for salg når eiendommen er fraflyttet. Salgene skal gjennomføres i henhold til Oslo kommunes salgsinstruks og 5 millioner kroner av salgsinntektene skal øremerkes rehabilitering av dammer og toalettanlegg, forteller Nesset videre.

LES OGSÅ: Han har spilt fotball både i Lyn og i Kjelsås, fredag gikk han videre i Idol

To solgt

To av eiendommene er solgt, som nevnt Sognsveien 230. Den andre er Ankerveien 115, (Himstadjordet i Bydel Vestre Aker) som ble solgt i juni i fjor for 5,25 millioner. Eiendommen er boligregulert og ligger i marka. I tillegg er Oslo kommune i dialog med Naturvernforbundet om mulig bruk av eiendommen Søndre Sandås ved Sognsvann til markaport.

De øvrige eiendommene er Hallset (Maridalsveien 580 i Bydel Nordre Aker), Ammerud Skogsenter (Gjerdesmutten 5 i Bydel Grorud), Svendstua Skogstue (Frognerseterveien 66 i Bydel Vestre Aker), Formannsboligen Svendstua (Frognerseterveien 70 i Bydel Vestre Aker), Syverud bolig (Enebakkveien 605 i Ski kommune) og Holtet Syverud (Enebakkveien 609 i Ski kommune).

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

Nordre Aker Budstikke: Hold deg oppdatert med vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse