TEST: Asus Eee Seashell 1005HA

Mini med store kvaliteter

Et godt valg for den fattige student.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 22.09.2009 kl 11:20

HARDWARE.NO: Den ultraportable maskinen Asus Eee Seashell 1005HA har en 10,1-tommers skjerm.

Oppløsningen ligger på 1024 x 600 piksler, noe som kan sies å være helt greit for en så liten skjerm.

Maskinen leveres med 160 GB lagringsplass, på spinnende plater. I tillegg får man også med et to års abonnement på 10 GB lagringsplass på nettet. 1 GB internminne er på plass, og det hele styres av en Intel Atom N280-prosessor.

Maskinen minner med andre ord på lillebroren, 1000H.

Maskinen veier ikke stort mer enn 1,2 kilogram, med et 6-cellers batteri på plass.

Her finner du alle spesifikasjonene

Kongen på mini-haugen

Det var Asus som startet mini-PC-kappløpet, og så langt holder de seg foran konkurrentene.

Eee Seashell er fremdeles kongen blant mini-PC-er basert på Atom-plattformen. Ytelsen henger med, og batterikapasiteten er god. Om vi skal trekke ned på noe så er det at skjermen burde hatt mer lysstyrke.

Ser vi ytelsen isolert, er vi meget fornøyde, tatt i betraktning at maskinen er Atom-basert. Maskinen ligger på topp sammenlignet med lignende maskiner vi tidligere har testet.

Her finner du alle våre tester av mini-pC-er

Minnet i kombinasjon med prosessoren gir gode ytelser. Det skyldes at maskinen benytter en N280-prosessor. Mange tilsvarende maskiner bruker svakere prosessorer, men det finnes altså plattformer som ville gitt enda høyere ytelse.

Les også vår test av monster-Asus-en

Et godt valg

Seashell 1005HA har også et bra batteri, selv om det ikke er i nærheten av hva Asus lover. Mobilemark 2007 kjører for å skrape batteriet helt tomt, noe som tar omtrent seks og en halv time. Dette er bra.

Av maskiner vi tidligere har testet, er det kun LG som kan vise til bedre levetid på batteri.

Maskinen koster p.t. fra rundt 2800 kroner. Ønsker du et litt hvassere batteri, må du ut med noen hundrelapper ekstra. Er du student med en bunnlinje som er rødere er Nord-Korea, men trenger en liten og lett bærbar, er dette valget.

Les hele testen av Asus Eee Seashell 1005HA på Hardware.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon