– Misbruk av folks penger

Jøran Kallmyr (FrP) mener Oslo har nok idrettsanlegg, og at et nytt Voldsløkka stadion er misbruk av skattebehandlernes penger. (ARKIVFOTO: HEGE BJØRNSDATTER BRAATEN)

– Vi kan ikke bygge oss i hjel på idrettsanlegg, sier Jøran Kallmyr (FrP), som mener Skeid helt fint kan spille hjemmekampene sine på Bislett.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.04.2008 kl 10:59

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
VOLDSLØKKA: – For å få fortgang i bygging av landhockeybane og skatehall er vi avhengige av at matchbanen ligger der den er i dag. Derfor mener jeg at alternativ A er det beste, sier bystyremedlem, Jøran Kallmyr (FrP).

Forrige uke gikk både Bydel Sagene, Skeid og Venstre ut i Østkantavisa, og hevdet at byrådets forslag til et nytt Voldsløkka var for dårlig, og krevde omkamp. Nå tar byrådspartiet FrP til motmæle, og hevder deres alternativ er det eneste riktiget.

Blir for dyrt

– Både landhockeybanen og skatehallen er allerede fullfinansiert, vi bevilget 30 millioner kroner til det. Men da de ble utsatt i fjor, vokste kostnadene med 10 millioner kroner. Hvis dette blir ytterligere utsatt betyr det enda mindre penger til oppgradering, sier Kallmyr.

Alternativ A tar ikke stilling til om det faktisk skal bygges en ny matchbane, men dersom det skal gjøres, skal den bygges der den eksisterende matchbanen ligger.

Både Skeid, Bydel Sagene og flere andre høringsinstanser mener dette er umulig, blant annet på grunn av et nedstigningstårn, som skal bygges på tomta.

Imidlertid mener Jøran Kallmyr dette ikke er noe problem, ettersomhan mener det ikke er behov for noen ny stadion.

– Det vi ikke trenger er enda en ny stadion i Oslo. Vi bygget nye Bislett stadion til en halv milliard kroner, og det er ikke lange turen fra Bislett til Voldsløkka. I tillegg har vi Ullevål og kanskje en ny Vålerenga-stadion. Vi kan ikke bygge oss i hjel på idrettsanlegg, sier han.

Feil bruk av penger

Kallmyr påpeker at pengene som eventuelt skal brukes til en ny stadion, burde prioriteres på andre områder.

– Bydel Sagene er en av de bydelene som sliter mest økonomisk, og hvis vi skal klare å bedre dette, så må vi kutte på noe, sier Kallmyr, og viser til bydelens ønske om at kommunen kjøper den så kalte Heidenreich-tomta.

– Heidenreic koster penger, og da blir det mindre penger til andre ting, sånn er verden. Vi må løse de tingene som er viktigst først, som for eksempel eldreomsorg, sier Kallmyr.

– Prioriterer breddeidrett

Både Bydel Sagene og Skeid har hevdet at de har fellesskapets interesse i tankene, når de ønsker å bygge ny matchbane. Feil, sier Kallmyr.

– Alternativ A vil ivareta breddeidretten. Vi får da på plass en landhockeybane, som kan ha kunstgress under, og en trippelhall. Det betyr at vi prioriterer breddeidrett, sier han, og legger til at å prioritere en ny matchbane vil være totalt feil bruk av penger.

– Å bygge en ny stadion med en tilskuerkapasitet på 8000. Det er misbruk av skattebetalernes penger, avslutter han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse