ANNONSE
Annonse

Misfornøyd med grusen på Voldsløkka

Stien langs Biskop Heuchs vei har fått nytt grusdekke. Det er det ikke alle som liker. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Det vil alltid være fordeler og ulemper med forskjellig type grus, men vi mener vi har funnet en stein som tilfredsstiller mange behov.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 08.05.2018 kl 16:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

VOLDSLØKKA: Det er blitt vanskelig både å løpe og gå – for ikke snakke om å kjøre barnevogn – på grusen som er lagt på stien langs Voldsløkka. Dette går fram av posten i en lokal Facebook-gruppe, hvor et bilde fra Voldsløkka ble lagt ut tirsdag formiddag.

Flere skriver at de er enige, og at de heller velger å gå eller trille barnevogna på gresset ved siden av stien, fordi forholdene på den gruslagte stien er så dårlig.

Gangstien, som går parallelt med Biskop Heuchs vei, fra Legatveien helt øverst på Voldsløkka, til Tåsenveien/Uelands gate, er gruslagt med til dels grov stein. Endel av dem er flate, og gir etter når man går.

Det blir påpekt at flere løper og triller ved siden av gangstien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Vi tar derfor kontakt med Bymiljøetaten.

– Er dette et permanent dekke på turstien, og hva er bakgrunnen for at grus er valgt, Bymiljøetaten?

– Det er valgt grus hovedsakelig av hensyn til brukerne. Grus er mykere og mer behagelig å gå og løpe på enn asfalt, og i tillegg ivaretar det parkfølelsen bedre enn asfalt, skriver presseansvarlig Monica T. Olsen i en e-post.

– Typen grus er valgt på grunn av egenskaper med tanke på drenering, pris, vedlikeholdsbehov og at vi mener det egner seg bra til bruken, legger hun til.

LES OGSÅ: Turveidekke engasjerer: Husker du opprøret da Bymiljøetaten ville asfaltere turvei langs Akerselva i 2015? Byråden måtte gripe inn!

Grusen er 0-20 mm sier Bymiljøetaten. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Hun forteller at på veien har Bymiljøetaten lagt 0-20 millimeter subbus.

– Hadde vi brukt en finere stein enn 0-20 mm, ville veien vært omtrent lik som før og vi kunne igjen fått utfordringer ved mye nedbør. Fordelen med å bruke 0-20 mm er at vannet renner gjennom og veien hele tiden er tørr og fin, og den vasker ikke med seg stein ut på gresset, skriver hun.

– Er det meningen at grusen skal "flates ut" eller at et jevnere materiale skal fylles/tråkkes på toppen? Vil det gjøres noen undersøkelser med brukerne om hvordan det nye dekket faller i smak?

– Det vil alltid være fordeler og ulemper med forskjellig type grus, men vi mener vi har funnet en stein som tilfredsstiller mange behov og håper mange av brukere mener det samme. Med tiden vil det tråkkes til noe, og føles enda fastere og jevnere, skriver Olsen.

Gallup

Hva synes du om grusen som er lagt på stien langs Voldsløkka?

Vis resultat

Stien starter ved Tåsenveien/Uelands gate og går opp til Legatveien. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

LES OGSÅ: Derfor har disse 20-åringene har flyttet inn på Seniorhuset

Nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse