Fotobokser i vinterdvale: Misfornøyd med mediefokus

Illustrasjonsfoto

Fotoboksen mellom Storo og Tåsen er en av to som er slått av på grunn av miljøfartsgrensen. Vegdirektoratet liker dårlig at bilistene er klar over dette.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.01.2009 kl 08:57

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
STORO/ TÅSEN: De to fotoboksene på veier med miljøfartsgrense i Oslo er i vinerdvale.

Politiet har bestemt at boksene skal være avskrudd vinterstid, fordi de mener det er urimelig at en bilist den ene uken slipper unna med et forenklet forelegg for å kjøre i 86 km/t, mens man neste uke blir fratatt førerkortet for å kjøre i samme hastighet, skev Aftenposten.no onsdag.

Liker ikke mediefokuset

Vegdirektoratet liker dårlig at bilistene er klar over at fotoboksene i Oslo er skrudd av om vinteren.

– Det er bedre for både trafikksikkerheten og miljøet at bilister ikke vet om fotoboksene er på eller av, sier seksjonssjef for trafikksikkerhet i vegdirektoratet, Finn Harald Amundsen, til VG Nett.

Han mener mediefokuset kan føre til større fartsforskjeller og inviterer folk til ikke å følge fartsgrensene.

Politiet: – Ikke så farlig

Politiinspektør i politidirektoratet, Jan Guttormsen, mener imidlertid ikke at trafikksikkerheten blir nevneverdig svekket av at folk vet at to bokser i Oslo er ute av drift.

– Jeg tror folk stort sett lojalt følger fartsgrensene. De alvorligste fartsovertredelsene fanges ikke opp i automatisk trafikkontroll, men i politikontroller, sier Jan Guttormsen til VG Nett.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse