Mistet smittsomt avfall

Lite hyggelig påskrift på søppelkassen. MMS-foto: Peder Sandell

Tirsdag morgen sto det en søppelkasse med giftig sykehusavfall i Kjelsåsveien. – Tenk om noen barn hadde åpnet den, sier Peder Sandell hos «Runes på Kjelsås».

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
24.06.2008 kl 13:12

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Slik så søppelkassen ut, som ble oppdaget i krysset Kjelsåsveien/Grefsenveien, tirsdag morgen. MMS-foto: Peder Sandell

KJELSÅS: Den hadde nok sett spennende ut for små nysgjerrigperer, den gule kassen som tirsdag morgen skinte om kapp med solen i krysset Grefsenveien/Kjelsåsveien, like utenfor Prix-butikken. Men teksten på beholderen var ikke hyggelig lesningen: «Biologisk avfall. Diverse kontaminert engangsutstyr».

– Skremmende

– Det er litt skummelt. Hvis noen unger hadde funnet den og åpnet den kunne de ha blitt smittet. Hvis jeg hadde vært 8-9 år og funnet en sånn kasse hadde jeg helt sikkert blitt fristet til å åpne den, sier Peder Sandell hos Runes minivarehus på Kjelsås. Det var ansatte i butikken som fant søppelkassen tirsdag morgen.

Sandell forteller at de har vært i kontakt med Lillo sykehjem, som bekrefter at dette er søppelkasser som brukes på sykehus til smittsomt avfall.

– Men vi åpnet selvfølgelig ikke kassen, og vet derfor ikke med sikkerhet at det var smittsomt avfall i den.

Mistet eller stjåletSøppelkassen har sannsynligvis dukket opp mandag kveld. I løpet av formiddagen tirsdag skal søppelkassen ha blitt hentet. Sjåføren skal ha oppgitt at avfallsdunken trolig har falt av eller blitt stjålet da han stoppet i området mandag kveld. Det er uvisst hvor søppelkassen var på vei til eller fra.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse