TEST: Sonim XP3 Quest: Mobil mot natur

 

Vi har plaget og torturert Sonims nyeste for å se hva den virkelig er god for.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
16.09.2009 kl 11:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

TESTET: Sonim XP3 Quest

Se bildet større

BORN SURVIVAL: Sonim XP3 er ikke bare robust. Batteriet er ekstremt bra.

AMOBIL.NO: Ved snakk om mobiltelefoner utenom det vanlige, kommer man ikke forbi Sonim XP3 Quest.

Den er mobilenes svar på Bear Grylls, mannen som utfordrer naturens elementer på Discovery i programmer som Mann mot Natur.

Noen telefoner har et gummedeksel her og et avrundet hjørne der for å virke mer robuste uten at de nødvendigvis tåler så mye mer, men i XP3 Quests tilfelle så er det maskuline utseendet ikke bare skryt.

WEB-TV: Vi tester hardhausen Samsung B2100

Tåler juling

XP3 Quest tåler nemlig det aller meste av det du utsetter den for til daglig. Den tåler å bli mistet i bakken, bli kjørt over og å få seg et bad eller to.

Etter en hel dag med påkjenninger måtte imidlertid kameraet gi tapt for vannet og ble ubrukelig. Det var først da vi begynte med mer kunstige påkjenninger at vi fikk flere problemer med telefonen.

Nærmere bestemt mistet vi XP3 Quest på knallhard betong 50 ganger fra ørehøyde, og én gang fra 3 meter, noe som medførte at minnekortleseren sluttet å virke.

Dette bekrefter jo bare påstanden at om jo mer dill og dall du dytter inn i en mobiltelefon, desto mer er det som kan gå istykker. Sonim burde derfor kanskje ventet med å komme med nye funksjoner til de var sikre på at de var like holdbare som resten av telefonen.

Totalt sett er det allikevel ingen tvil om at XP3 Quest er en av de mest robuste telefonene vi har prøvd.

beintøff.

Les også testen: Telefonen for håndverkere

Fantastisk batteri

Sonim XP3 Quest har flere ekstreme egenskaper. Batteriet har nemlig en helt rå hviletid. Etter en uke med vanlig bruk var det forsatt to streker igjen på batteriet, noe som er helt i særklasse.

Lyden er mer gjennomsnittlig, og vi kan opplyse om at dersom du bader med telefonen bør du tørke den før du får full fres i høyttaleren igjen.

XP3 Quest har de helt grunnleggende nyttefunksjonene, inkludert en helt enkel e-postleser. Noen synkronisering av kalender og e-post mens du er ute og jobber må du imidlertid se lenge etter.

Skjermen er forholdsvis liten, noe som nok har sammenheng med at en stor skjerm ville vært svært utsatt for støt. Menyene er enkle og gammelmodige, med enkelte oversettelser som gir et til tider uferdig preg.

Litt ekstra

Faktisk har du både radio, MP3-spiller og GPS i XP3 Quest. Alle er riktignok av den enkle sorten, men fungerer slik de skal.

Kamera er også på plass, men her er kvaliteten langt nede på skalaen.

Det er begrenset med konkurrenter til Sonim XP3 Quest. Vi har tidligere testet Samsung B2100, som er et enklere og rimeligere alternativ. Nokia 3720 har vi ikke fått testet enda, men vil helt sikkert bli et populært alternativ.

Les også: Er dette Nokias nye sprutsikre?

Skal du ha en ekstrem telefon, er det ingen vei utenom Sonim XP3 Quest. På tross av at noen av finessene ikke var glad i å få juling, er telefonen i det store og hele beintøff.

Les hele testen av Sonim XP3 Quest på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse