TEST: Sonim XP3 Quest

Mobil mot natur

Vi har plaget og torturert Sonims nyeste for å se hva den virkelig er god for.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 16.09.2009 kl 11:15

AMOBIL.NO: Ved snakk om mobiltelefoner utenom det vanlige, kommer man ikke forbi Sonim XP3 Quest.

Den er mobilenes svar på Bear Grylls, mannen som utfordrer naturens elementer på Discovery i programmer som Mann mot Natur.

Noen telefoner har et gummedeksel her og et avrundet hjørne der for å virke mer robuste uten at de nødvendigvis tåler så mye mer, men i XP3 Quests tilfelle så er det maskuline utseendet ikke bare skryt.

WEB-TV: Vi tester hardhausen Samsung B2100

Tåler juling

XP3 Quest tåler nemlig det aller meste av det du utsetter den for til daglig. Den tåler å bli mistet i bakken, bli kjørt over og å få seg et bad eller to.

Etter en hel dag med påkjenninger måtte imidlertid kameraet gi tapt for vannet og ble ubrukelig. Det var først da vi begynte med mer kunstige påkjenninger at vi fikk flere problemer med telefonen.

Nærmere bestemt mistet vi XP3 Quest på knallhard betong 50 ganger fra ørehøyde, og én gang fra 3 meter, noe som medførte at minnekortleseren sluttet å virke.

Dette bekrefter jo bare påstanden at om jo mer dill og dall du dytter inn i en mobiltelefon, desto mer er det som kan gå istykker. Sonim burde derfor kanskje ventet med å komme med nye funksjoner til de var sikre på at de var like holdbare som resten av telefonen.

Totalt sett er det allikevel ingen tvil om at XP3 Quest er en av de mest robuste telefonene vi har prøvd.

beintøff.

Les også testen: Telefonen for håndverkere

Fantastisk batteri

Sonim XP3 Quest har flere ekstreme egenskaper. Batteriet har nemlig en helt rå hviletid. Etter en uke med vanlig bruk var det forsatt to streker igjen på batteriet, noe som er helt i særklasse.

Lyden er mer gjennomsnittlig, og vi kan opplyse om at dersom du bader med telefonen bør du tørke den før du får full fres i høyttaleren igjen.

XP3 Quest har de helt grunnleggende nyttefunksjonene, inkludert en helt enkel e-postleser. Noen synkronisering av kalender og e-post mens du er ute og jobber må du imidlertid se lenge etter.

Skjermen er forholdsvis liten, noe som nok har sammenheng med at en stor skjerm ville vært svært utsatt for støt. Menyene er enkle og gammelmodige, med enkelte oversettelser som gir et til tider uferdig preg.

Litt ekstra

Faktisk har du både radio, MP3-spiller og GPS i XP3 Quest. Alle er riktignok av den enkle sorten, men fungerer slik de skal.

Kamera er også på plass, men her er kvaliteten langt nede på skalaen.

Det er begrenset med konkurrenter til Sonim XP3 Quest. Vi har tidligere testet Samsung B2100, som er et enklere og rimeligere alternativ. Nokia 3720 har vi ikke fått testet enda, men vil helt sikkert bli et populært alternativ.

Les også: Er dette Nokias nye sprutsikre?

Skal du ha en ekstrem telefon, er det ingen vei utenom Sonim XP3 Quest. På tross av at noen av finessene ikke var glad i å få juling, er telefonen i det store og hele beintøff.

Les hele testen av Sonim XP3 Quest på Amobil.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon