Test: Doro 338gsm: Mobilen for bestemor

Skjermen har litt dårlig kontrast om du er kresen.

Enklere mobil skal du lete lenge etter.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.06.2009 kl 12:45

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Nødknappen holdes inne i noen sekunder før det avgis alarm.

Se bildet større

Store taster med tydelig skrift.

Se bildet større

ENKEL: Doro 338gsm er enkel å bruke, og støtter både høreapparater og skjelvende hender.

AMOBIL.NO: Doro er en av svært få produsenter som har de eldre som fokusområde. Selskapet har brukt mye penger på å forske seg frem til hva de eldre egentlig trenger ut av en telefon.

Svaret er noe så åpenbart som "minst mulig". Derfor kan du ringe og motta tekstmeldinger med 338gsm, og ikke stort mer enn det. Noen funksjoner med fordel for de eldre har Doro likevel lagt til.

Les også vår test av eldremobilen Emporia Life

WEB-TV: Sjekk hva de eldre selv synes om Doro-en

Store taster

De fleste har et familiemedlem som kanskje har behov for en så enkel telefon som mulig. 338gsm er et utmerket valg for de med dårlig syn eller liten teknisk innsikt.

Her kan bestemor trykke inn telefonnumre på store taster, og du kan legge inn tre telefonnumre på forhånd som er enkelt å ringe til. Det er også mulig å motta SMS for de som ønsker det.

Nødfunksjonen er det kanskje ikke alle som har behov for, men den trenger du heller ikke ta i bruk dersom du ikke mener det er nødvendig.

Les mer om Doro-telefonene her

De eldres dom

Da vi besøkte Nordstrand Eldresenter, fikk telefonen gode tilbakemeldinger. De eldre mente at lyden var høy og klar, og det var ingen som hadde problemer med å høre motparten.

Videre mente de at telefonen var enkel å betjene. To av de fire vi snakket med mente imidlertid at telefonen ikke passet for dem, med tanke på at den ikke kan sende SMS.

Les også: Eldre slår av mobilen

For dyr

Vi synes prisen på rundt tusenlappen er i stiveste laget, siden du får telefoner med langt flere funksjoner til en fjerdedel av prisen.

Likevel finnes det ikke noen billigere alternativer for brukergruppen, og tilbakemeldingene fra de eldre tilsa at tusenlappen absolutt ikke er avskrekkende når telefonen dekker behovene.

Les hele testen av Doro 338gsm på Amobil.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse