Mobiliserer kjelsåsforeldre og barna

Last ned Trafikkagentapp'en, oppfordrer Kjelsås FAU ved trafikkgruppa. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

– Nå skal vi ta et skikkelig skippertak, oppfordrer FAU ved trafikkgruppa, og ber alle foreldre om å laste ned trafikkapp'en.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
12.06.2017 kl 16:49

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: – Den kommende uka trenger vi din hjelp for å gjøre skoleveien tryggere for barna på Kjelsås! Bymiljøetaten, som har ansvar for i sikre skoleveiene i Oslo, har bestemt at Nordre Aker bydel i år har prioritet når det gjelder å få midler til å sikre skoleveien. Vi har allerede fått utbedret flere forhold rundt Kjelsås skole, men vi er langt unna å ha det vi kan kalle en trygg skolevei.

Slik starter brevet til Kjelsåsforeldre - med barn ved Kjelsås skole.

SE HVOR BYMILJØETATEN VIL HA NYE FARTSHUMPER OG FARTSGRENSER I BYDEL NORDRE AKER

Trafikkagenten

FAU - Foreldrenes Arbeidsutvalg - ved Trafikkgruppa og Bjarne Vasset jr. oppfordrer nå foreldrene til å melde inn til Trafikkagenten, via appen, der foreldre og barn vil ha utbedring fortest mulig.

– Bymiljøetaten bruker egen Trafikkagenten-prosjektets tilbakemeldinger i arbeidet om hvilke tiltak som bør prioriteres. Derfor er det så viktig at foreldrene nå melder inn de stedene som det haster med å få utbedret. Dette er en unik mulighet!

Oppfordrer Bjarne Vasset jr. gjennom Nordre Aker Budstikke, og forteller at gruppa har en egen facebookside.

Mobil og nettbrett

Trafikkagenten er et kartleggingsverktøy, som er utviklet til mobil og nettbrett, der barna sammen med foreldrene kan melde om utfordrende- og farlige områder på skoleveien sin.

Trafikkagenten kan også brukes til å rapportere opplevelser på vei til andre aktiviteter, som trening, til butikken eller lignende. På alle innrapporteringene er det mulig å legge inn kommentarer og sende inn bilde.

Rapport

– Vi har vært i tett dialog med Bymiljøetaten nå i mai og juni. De vil lage en rapport, følge opp og komme på befaring med ingeniører og teknikere og andre ansvarlige, så snart de har fått innrapportert tilstrekkelig med meldinger fra foreldrene ved Kjelsås skole, skriver FAU videre i brevet til foreldrene.

Aksjonen starter i dag, og varer frem til 20. juni.

– Nå tar vi et skikkelig skippertak. Barna kan også melde inn via app'en. Men gå sammen med de, ikke send de ut alene til de trafikkfarlige stedene, oppfordrer FAU og Bjarne Vasset jr. videre.

LES OGSÅ:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse