Møkk lei skitne skilt – Tor tok kosten i egne hender

Tor Langset ordner opp i skiltene i nærmiljøet, men hadde nok helst sett at kommunen gjorde det selv. FOTO: PRIVAT

Tor Langset fra Grefsen ser seg lei på møkkete skilt i området, og ordner opp selv. – Jeg har flere ganger vasket skilt da det blir for ille, men dette er vel egentlig ikke min jobb?

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

FOTO: PRIVAT

GREFSEN: – For en tid tilbake kontaktet jeg kommunen om både skjeve skiltstolper og skitne skilt. Skilt som er feil skrevet, er jo også tidligere beskrevet i Nordre Aker Budstikke, og noen av disse har nå blitt byttet ut. Det er bra, sier Grefsen-beboer Tor Langset.

Alle, allè, allé

I våres skrev Nordre Aker Budstikke om alle skrivefeilene på forskjellige skilt her og der i bydelen. Men nye og rettskrevne skilt er altså byttet ut, som for eksempel i Thorleifs allé på Grefsen, der Tor Langset selv bor.

«De tre skiltene bærer preg av å være satt opp i ulike tidsepoker. Det med korrekt stavemåte er nok det eldste, noe det også bærer preg av: Det er så mosegrodd at «accent aigu» kan misoppfattes som en moseflekk.» Les hele saken her: Alt skar seg i «allèen»

LES OGSÅ: Hundebæsj og skismøring er «greit»: – Men nåde den som borrer hull i isen

Men altså finnes det fortsatt mange møkkete skilt.

Må synes

Se bildet større

FØR: Thorleifs allé har fått nye gateskilt, men alle skiltene er ikke like rene. FOTO: PRIVAT

– Det er vel viktig at budskapet på skiltene synes så godt som mulig? Jeg vet ikke hva slags rutiner kommunen har på vasking av skilt og så videre, men nå har det vært møkkete på flere av de lenge, så da tok jeg nå igjen vasken i egne hender, sier Langset.

LES OGSÅ: Ingen vasket vinduene i nabolaget. Da fikk Elisabeth en genial idé

Hvem sin jobb?

– Jeg vet ikke hvor ofte kommunen skal rengjøre skiltene, men i hvert fall de som står under trær blir spesielt møkkete. – Jeg har flere ganger vasket skilt da det blir for ille, men dette er vel egentlig ikke min jobb?

Nordre Aker Budstikke har kontaktet kommunen ved Bymiljøetaten.

– Tips oss

– Når det gjelder renhold av skilt følger vi ikke fase ruter, men egne observasjoner rundt i byen eller tips fra publikum. Skiltene på bildene er våre, så gi oss melding om skitne skilt, så vasker vi dem, sier informasjonsmedarbeider Anne-Sofie Durkis i Bymiljøetaten.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse