Boka slippes mandag: Monika ble gjengvoldtatt i Dallas

Fredrik Skavlan og Monika Kørra. FOTO: PRIVAT

Så du Skavlan fredag kveld? Der var Koll-skitrener Monika Kørra (26) gjest. – Jeg har hatt det tøft, mange opp- og nedturer, og grått mye, sa blant annet Monika på NRK i går kveld. I dag er hun veldig sterk.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2015 kl 13:43

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KRINGSJÅ/LØTEN/OSLO: 12. oktober slipper Monika Kørra (26) (opprinnelig fra Løten) boka «Bryt stillheten».

«It's not what happens to you, but how you respond to it that matters», står det til boka.

– Jeg ønsker å få fram at det er mulig å reise seg igjen og komme seg videre, sier 26-åringen, til Østlendingen., og som ble voldtatt av tre menn i Dallas, USA, i desember 2009.

Pistol

Med en pistol rettet mot hodet ble hun fraktet 20 minutter unna før bilen stoppet. Der fikk hun tape over øynene og ble voldtatt gjentatte ganger av tre menn før hun ble dumpet langs veien et ukjent sted, ifølge Dagbladet.

Les også: Dette er årets julegave til skifolket

Åpenhet

Fredag kveld var hun gjest hos Skavlan.

– For meg har det vært viktig med åpenhet for å kunne komme gjennom den tunge tida etter at dette skjedde. Skrive om det og å snakke om det .I tillegg til å vite at jeg ikke kjemper alene, man står sterkere i kampen sammen med andre, sa blant annet Monika i Skavlan.

– Jeg har hatt det tøft, med mange opp- og nedturer, og grått mye. Men har klart å jobbe meg gjennom dette. Det at jeg er idrettsjente har hjulpet meg mye. I starten ble jeg omtalt som voldtektsofferet Monika Kørra, men det vil jeg ikke defineres som. Min identitet er idrettsjente, sa også Monika.

Ikke la seg knekke

Monika fortalte til Dagbladet at allerede voldtektsnatta bestemte hun seg for at hun ikke skulle knekke. I etterkant har hun også tilgitt gjerningsmennen.

Tre menn ble pågrepet fire dager etter voldtekten. To av dem soner i dag livstidsdommer i fengsel. Den tredje fikk en dom på 25 år i fengsel.

Hun har også startet stiftelsen The Monika Kørra foundation som har som mål å drepe stillheten rundt voldtekter og gi hjelp til andre ofre.

Kolltrener

Monika er også skitrener for Kolls 15/16 åringer.

Følg Nordre Aker Budstikke på Facebook!

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse