ANNONSE
Annonse

Mor og datter bygget helt nytt bad på 48 timer

Johanna og Ingvill, skikkelig girlpower! Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Og det live på TV2. Definitivt mye girlpower i familien. – Vil man, så kan man, sier Ingvill (49) og Johanna (19).

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

GREFSEN: I oppussingsserien Sommerhytta på TV2, skal tre deltakerpar konkurrere om hvem som kan lage den fineste hytta.

– Oppussingskonkurransen finner sted i Solvang Kolonihage i Oslo. Etter ti uker med inspirerende utfordringer, harde arbeidsøkter og spennende konkurranser vil et vinnerpar få den gjeve hytta de har pusset opp til odel og eie, ifølge TV2.

Deltagerne fra Sommerhytta: Fra venstre Preben, Emilie, Ingvill, Johanna, Thomas og Tom Harald Foto: TV2

Hyttedrømmen

Den gamle nedslitte tidligere butikken i kolonihagen blir pusset opp og renovert av de tre parene som er med. Vel, den ene gruppa er ikke noe par, men mor og datter Ingvill og Johanna.

– Vi har jo alltid drømt om å ha en liten hytte - med en liten grønn flekk å plante og stelle på. Så derfor meldte vi oss på, forteller mamma Ingvill.

Den gamle butikken i Solvang Hagekoloni, og som deltagerne pusser opp. Foto: SKJERMDUMP TV2

Litt hetta

Hun fortsetter.

– Jeg skulle jo ha med mannen min på dette, men han hadde ikke mulighet til å binde seg opp i så mange uker. Men Johanna meldte seg i stedet. Vi er et bra team, vi er vant til å stå på, og jeg vil påstå at vi er kreative sjeler, smiler mor Ingvill hjemme i leiligheten på Grefsen.

– Jeg er i hvert fall fryktelig stolt av datteren min som ble med på dette, og hva hun får til underveis i prosjektet.

Ingvill tenker litt.

– Samtidig fikk jeg jo litt hetta underveis. Hva har jeg dratt Johanna inn i? Hvordan klipper de det til, hvordan fremstår hun - og jeg også - på TV?

– Men etter en stund, så er du bare deg selv hele tiden, og glemmer sminke og hår. Hvem bryr seg om fugemasse i håret liksom, ler mor og datter.

Filmkameraene er slått av, og de to vet hvordan det går helt til slutt. Men det er så godt som en statshemmelighet.

Nytt bad på 48 timer

– Det har virkelig vært en reise. Man hopper inn i en boble - i mange uker. Med kameraer rundt deg 24/7. Men det har virkelig vært en morsom høst. Og ja, vi ville gjort det igjen, sier både Johanna og Ingvill.

Johanna og Ingvill underveis i Sommerhytta på TV2. Foto: TV2

Der du kanskje synes deltagerne på Kjendisfarmen jobber og står på, så kan du ta en titt på Sommerhytta og utfordringene deltagerne der må ta.

– Jeg har aldri før vært så sliten både psykisk og fysisk. Det er blant annet riving, bæring av tunge materialer, snekring, og gartnerarbeid - hardt arbeid hele veien, på tilmålt tid. Ikke minst la vi det nye badet i hytta på 48 timer! forteller Ingvill.

Med varmekabler, fliser og hele pakka.

– Vi fikset det. Det var jo ikke store badet, men likevel er vi veldig stolte og fornøyde med resultatet. Og så er det igjen en helt annen setting å pusse opp et bad, med kamera online - det ble også veldig varmt og trangt inne på det lille badet!

Mor og datter har også en oppfordring til alle som lager og selger verktøy.

– Hva med å tilpasse verktøy til litt mindre hender også - ikke bare til kjempestore never?

Enda nærmere

Johanna opplevde også å se sin mor gråte - for første gang - underveis i innspillingen.

– Det var en annerledes opplevelse, og litt rart. Litt sånn hva sier du til moren din. Hvordan trøster du moren din? Og i tillegg kommer det på TV!

– Vi har nok om mulig kommet hverandre enda nærmere etter å ha vært med på Sommerhytta. Det er lett for oss å snakke om det meste.

Nå skal de snart også kaste seg over nytt gulv i stua, Ingvill og Johanna - her med familiehunden. Foto: KRISTIN TUFTE HAGA

Har de blitt kjendiser?

– Ikke jeg i hvert fall, ler Ingvill.

Men Johanna opplever litt kjendisstatus.

– He, he. Kanskje litt - det er i hvert fall flere som kjenner meg igjen på trikken, og på byen og sånt. Blant annet kom en gammel mann bort til meg og sa: Gud som du og moren din har stått på!

– Men så langt bare hyggelige tilbakemeldinger, legger Johanna til.

Som for øvrig er i gang med å søke jobber. Kanskje håndverksbransjen?

– Nå kan jeg jo mye mer enn det jeg kunne før TV-innspillingen. Men egentlig ønsker jeg meg en jobb innen media, jeg liker jo godt å filme selv, sier hun.

Nytt gulv

– Lista for å kaste seg over nye prosjekter har nok også blitt enda lavere. I morgen starter vi forresten på å legge nytt gulv i stuen her, forteller de to girlpower mor og datter.

For vil du - så kan du!

LES OGSÅ:

Meld deg på vårt nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på Nordre Aker Budstikkes gratis nyhetsbrev, som kommer rett i innboksen din hver torsdag! Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse