– Morsomt å få være med på noe slikt

Glade: De ansvarlige redaktørene Ivar Brynildsen (t.v.) og Tore Bollingmo.

– Dagens lesertall inspirerer til videre satsing på lokalaviser i Oslo, sier Ivar Brynildsen, ansvarlig redaktør i Nordre Aker Budstikke.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
23.09.2008 kl 10:20

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

RØA: – Disse lesertallene bekrefter det jeg har trodd og håpet helt siden jeg kom til Nordstrands Blad i 1998. Jo mindre geografisk område hver avis dekker, jo større sprengkraft blir det i helheten . At 229.000 innbyggere i Oslo leser våre aviser, enten de heter Nordre Aker Budstikke eller Lokalavisen Groruddalen, det forteller meg at vi treffer folk hjemme der de bor, sier Brynildsen, som er ansvarlig redaktør i Nordre Aker Budstikke. Han har også ansvaret for Ullern Avis/Akersposten og Lokalavisen St. Hanshaugen.

Starten

Det hele startet med Nordstrands Blad, som i 1998 ble kjøpt av det som den gang het Orkla Media. Selskapet kjøpte Ullern Avis/Akersposten, og andre bydelsaviser. Der det ikke fantes noen fra før, startet Orkla Media nye aviser.

Nå heter «moderselskapet» Edda Media, og de ultralokale avisene har tilsammen fått navnet Lokalavisene Oslo.

For å «treffe folk hjemme» i en storby som Oslo kreves i følge Brynildsen flere ulike aviser og redaksjoner.

– Vi har inspirerte medarbeidere med stor lokalkunnskap, og bankende hjerter for hver krik i byen vår. Sammen lager vi produkter vi er stolte av, og som vi tror skal endre mediebildet i Oslo betydelig på sikt. Det er utrolig morsomt å få være med på noe slikt, sier han.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse