Mot fritt valg

Byråd for velferd og sosiale tjenester, Jøran Kallmyr (Frp), forteller at byrådet jobber mot fritt sykehjemsvalg – også for kortere rehabiliteringsopphold.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.10.2008 kl 09:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
OSLO: – I løpet av 2007 har det jo også blitt mulig å velge opptreningsopphold i Spania. Likevel, pågangen er ennå ikke veldig stor, og det er fortsatt ledige slike plasser på norskdriftede sykehjem i Spania, forteller Kallmyr, og legger til at pasienten selv må betale flybilletten.

– Likevel, målet er jo at det skal bli fritt sykehjemsvalg også for de kortere opptreningsopphold. Byrådsavdelingen har i en toårsperiode vært i dialog med både Ullevål sykehus og Diakonhjemmet om opprettelse av intermediære avdelinger.

Det betyr en "mellomstasjon" før plass på sykehjem eller hjemsendelse til seg selv, og betyr en avdeling med mer helsefaglig ekspertise enn det man i dag finner på et ordinært sykehjem. Intermediære avdelinger vil bidra til at pasienten får mer valg av opptreningsplass, og er et skritt i riktig retning mot målet om fritt sykehjemsvalg også for kortere rehabiliteringsopphold. Det er gledelig at Ullevål nå kan bekrefte at det ikke er lenge igjen før en slik avdeling blir åpnet på Abildsø, sier Kallmyr.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse