Møtte selv veggen, nå hjelper hun andre

YOGA: Nytt yogasenter i bydelen, Anne Siri Langelandsvik er daglig leder ved Medisinsk Yoga Øst. Foto: Kristin Tufte Haga

Anne Siri Langelandsvik (43) møtte selv veggen. Hun la helt om på sitt eget liv, og jobber nå med å hjelpe andre som går på en smell, med nystartet yogasenter i bydelen.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
26.01.2015 kl 10:02

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

OPPMØTE: Ganske fullt en onsdag morgen, kun en uke etter oppstart av yoga-senteret. Foto: Kristin Tufte Haga

Se bildet større

ROLIG: Nesten som å komme inn i en egen verden, i yogasenteret på Tåsen/Berg, her daglig leder Anne Siri Langelandsvik. Foto: Kristin Tufte Haga

BERG/TÅSEN: Ute er det nærmest snøstorm. Mye stress og mas i morgenrushet. Nesten som å komme inn i en helt annen verden, inn i roen i lokalene til det nystartede yogasenteret på Tåsen/Berg.

Det er ganske så fullt i onsdagsklassen med medisinsk yoga på timeplanen.

– Handler om å lande i oss selv

– Kjenn på pusten. Det handler om å lande i oss selv – og finne den gode selvfølelsen, sier Anne Siri (43), og forteller og demonstrer hvordan vi skal puste.

Yoga-læreren, også utdannet mikrobiolog, jobbet i mange år i den farmasøytiske industrien, innen både forskning og salg.

– Møtte veggen

– Både som student og i arbeidslivet møtte jeg den berømte veggen. Dette bidro til at jeg helt endret levevei til forebyggende helsearbeid i treningsbransjen, som personlig trener og yogalærer, forteller hun.

I tillegg til de tradisjonelle yogaklassene, arbeider Anne Siri også med å hjelpe andre som er «utbrente», eller som kanskje trenger opptrening etter skader. Gjennom medisinsk yoga.

– Jeg har praktisert ulike yogaformer helt siden 1999. For noen år siden ble jeg også nysjerrig på medisinsk yoga – eller mediyoga. Ved å bruke yoga som medisin, har jeg ikke bare hjulpet meg selv, men har også erfart at det har hjulpet mange andre til et bedre liv i balanse, sier Anne Siri.

Mediyoga

Mediyoga handler mye om å lære seg virkningsmekanismene bak stress, og gi selvinnsikt og verktøy for å redusere stress i hverdagen, og til å bli frisk.

– Som yogalærer er det viktig for meg å formidle og skape rom for at alle kan gjøre yoga, både alvorlig syke, de med kroniske plager og de som er helt friske, legger Anne Siri til.

Og nettopp pusten er den røde tråden som forener kroppen, sinnet og sjelen.

TIPS NORDRE AKER BUDSTIKKE!

– Man skal oppleve «å komme hjem» igjen. Både forskning og erfaring viser at Yoga er et selvhjelpsverktøy for bedre helse, balanse og tilstedeværelse. Kan du puste – kan du gjøre yoga!

Hun viser også til at det i dagens prestasjonsrettede samfunn er det flere og flere som går på en smell, og de blir yngre og yngre. Det nystartede yogasenteret tilbyr også yoga for barn og ungdom.

Yoga for unge

– Unge har også stress-problematikk, depresjon og angst. Medisinsk Yoga er en yogaform der det virkelig handler om å lytte til seg selv, og ikke prestere, sier Anne Siri.

LES OGSÅ: Andel unge og barn som sliter psykisk øker i bydelen

Hun legger til at forskjellen mellom mediyoga instruktører og terapeuter fra «vanlige» yogainstruktører, er at mediyogainstruktører og terapeuter har helsefaglig bakgrunn.

– Rett og slett bare godt å være meg

Gun Aamodt (58), reiser helt fra Ekeberg, for å delta på Anne Siris mediyoga-klasser.

– Jeg er kreftpasient, og har blitt anbefalt mediyoga. Det handler blant annet mye om pusteteknikk. Jeg merker godt at det hjelper på spenninger i kroppen, og kjenner at musklene mine blir mye mer avslappet når jeg bruker mediyoga, forteller Gun.

– Mediyoga er et helt fantastisk opplegg for meg og min situasjon. Jeg føler virkelig at jeg kommer helt ned i meg seg selv. Slapper veldig godt av, og føler meg veldig harmonisk. Det er rett og slett bare veldig godt å være meg etter en slik klasse, roser Gun.

LES OGSÅ:
«I Oslomarka er det kritisk lite gammelskog igjen»

Planlegger 3000 nye boliger og 10.000 arbeidsplasser her

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

Nøkkelord

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse