Møtte uoppfordret til skolepatrulje etter streiken

Men ingen blir straffet om de ikke kommer på skolen i dag, sier rektor.

Da de hørte at streiken var over etter en uke, troppen skolepatruljen selv opp for å lose medelever trygt til Grefsen skole onsdag morgen. Her er Grefsens skolepatrulje avbildet i forbindelse med en annen sak i 2008. FOTO: ARKIVFOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Men ingen blir straffet om de ikke kommer på skolen i dag, sier rektor.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

GREFSEN: Grefsen skole har vært helt stengt siden lærerne gikk ut i streik for en uke siden.

Rektor Anton Rygg forteller at de aller fleste elevene fant veien til skolen i riktig tid selv om beskjeden om streikeslutt kom først onsdag morgen.

Hoppende glad? Grefsen-rektor Anton Rygg tar ikke fravær på elevene sine dagen etter streiken. Likevel har de fleste elvene funnet veien til skolen. Her er Rygg i et luftig svev med elevene sine i en annen forbindelse. (Arkivfoto: Kristin Tugte Haga)

Møtte til skolepatrulje

- Noen elever har kommet stykkevis utover dagen. Men skolepatruljen møtte faktisk opp på eget initiativ. Det er en fjær i hatten for oss. Vi har oppegående foreldre og elver her, sier Rygg.

Fører ikke fravær

- Vil det bli ført fravær fra elever som ikke dukker opp i dag?

- Nei, det bryr vi oss ikke noe om i dag. Nå har vi vært borte så lenge, at vi kan ikke straffe elevene. Og jeg tror ikke så mange utnytter det, sier rektoren.

- Hva har elevene sagt om at de plutselig fikk en ekstra ferieuke?

- Det avhenger av alder. De eldste elevene synes logisk nok det har vært topp med fri. De yngre har nok opplevd det mer ugreit. Det har jo ikke vært noen ferie, så det har ikke vært andre aktiviteter for dem. En elev fortalte meg at torsdag og fredag var det greit med fri, men på mandag var han klar for å komme tilbake på skolen. Det er godt å begynne med det vanlige igjen, sier Rygg.

Meldinger fra skole og media

- Vi fikk melding om at streiken var over og sendte ut sms'er til alle rektorene grytidlig i dag morges, sier kommunikasjonsdirektør Trine Melgård i Utdanningsetaten.

Elever og foresatte har blitt informert gjennom media, Utdanningsetatens nettsider og eventuelt av egen skole om at undervisningen gjenopptas som normalt i dag.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse