Moving Mamas flytter til Nordre Aker

Bydelsdirektør Øyvind Henriksen sammen med Kirstine Holst Jansen (t.v.) i bydelen, og Rajdeep Kaur og Lissette Romeo fra Moving Mamas. FOTO: BYDEL NORDRE AKER

Moving Mamas hjelper innvandrerkvinner inn i arbeidslivet. Nå har damene flyttet inn hos bydelsadministrasjonen i Nordre Aker.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

NYDALEN: Tidligere i år fortalte Nordre Budstikke om Moving Mamas. Gjennom næringslivet får innvandrerkvinnene hjelp til å komme seg inn på jobbmarkedet - les hele saken her.

Innvandrerkvinner vil jobbe

Moving Mamas er et sosialt entreprenørskap som fører næringslivet og innvandringskvinner sammen. Blant annet lager kvinnene produkter utviklet i samarbeid med anerkjente norske produktdesignere.

Produktene er laget av ubrukte ressurser fra bedrifter med overskuddsmateriale. Salget av produktene går tilbake som lønn til de ansatte.

– Innvandrerkvinner vil jobbe, og vi må sammen finne nye måter å få disse flotte ressursene inn i arbeidslivet, sa gründer av Moving Mamas, Kirstine Holst Jansen, til Nordre Aker Budstikke i mai.

Flytter inn i Nydalen

I vår fikk Moving Mamas disponere lokaler hos Deloitte, og nå i høst har flere av kvinnene fått låne lokaler i Bydel Nordre Akers administrasjon.

– Moving Mams runder ett år og er et spennende bidrag for å få flere ut i arbeid. De retter seg mot innvandrermødre uten utdanning for å knytte disse til arbeidslivet, sier bydelsdirektør Øyvind Henriksen.

Flere kvinner fra Nordre Aker har vært med i Moving Mamas og derfor var det naturlig for bydelen å åpne dørene da prosjektet lette etter nytt tilholdssted, forteller bydelsdirektøren.

– Vår kantine er et «dødt» lokale med lite aktivitet og ved å ha Moving Mamas på plass håper vi på å gi mer liv til lokalene og skape naturlige møtepunkter mellom våre ansatte, sier henriksen, og legger til:

– I tillegge ønsker vi selvfølgelig å samarbeide videre gjennom vårt sysselsettingsarbeid i håp om at flere innvandrermødre kan komme ut i arbeid.

I første omgang skal Moving Mamas holde hus i Nydalsveien 21 i tre måneder. Så vil tiden vise om bydelen og Moving Mamas har gjensidig glede av å forlenge samboerskapet neste år.

LES OGSÅ:

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse