ANNONSE
Annonse

- Mulig å tjene hundretusener

Idrettsklubbene Kjelsås, VIF, Røa og Bækkelaget inn i second hand-bransjen.

Avtale: Avtalen er inngått, her

Idrettsklubbene vil ha sin andel i klesbransjen, og nå plasserer flere av Oslo-lagene ut egne innsamlingscontainere for klær og sko.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 06.08.2013 kl 15:48

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS/OSLO: Og ifølge Ragnar Thon, i Hofman Renotec, så kan det være mye penger å tjene på kles- og skoinnsamling for idrettslagene.

- De første containerene settes nå ut i Oslo; Kjelsås fotball dekker Nordre Aker, og Bækkelaget Håndball Elite, Røa IL, Røa Fotball Elite og Vålerenga håndball sine områder. Erfaring fra steder utenombys tilsier at det er mulig for IL-ene å tjene opp til flere hundretusen i året på innsamlingen, forteller Thon.

Han legger til at også Fattighuset i Oslo får sin andel av videreformidlingen av innsamlingen.

Henter og rydder

Renotec har ansvaret for henting av klærne, rydding rundt og vedlikehold av containerne, og så videresending til utlandet, f. eks. Polen, Ukrania, og til Afrika.

- Alt sendes til utlandet, så gir du bort en genser på Kjelsås, så møter du ikke naboen i den på butikken, sier Thon.

Og Kjelsås IL, ved fotballgruppa, har stor tro på konseptet.

Setter ut 30 containere

- Vi tror på i hvert fall mellom 100.000 - 150.000 kroner ekstra i fotball-kassa per år med kles- og skoinnsamlingen - summen regnes av hvor mange kilo med klær og sko som blir samlet inn. I løpet av høsten vil vi utplassere rundt 30 containere i bydelen. De første fem settes nå ut her på Grefsen stadion, Shellstasjonen og Rema 1000 i Kjelsåsveien, Rimi på Korsvoll og på Storo Storsenter, forteller Jan og Dag Halvorsen i Kjelsås IL, sistnevnte fotballsjef i klubben.

16.-23. september vil Kjelsås IL også samle klær og sko direkte fra husstander på Kjelsås/Grefsen - les mer på hjemmesiden.

Hofmann Renotec AS ble opprettet i 2008, områdefelt er innen avfall og miljø, samt transport og logistikk. Firmaet drifter Norges største renovasjonslager med bytte og reparasjoner av beholdere i ni kommuner, samt tillsyn og tømming av 160 returpunkter i samme område, ifølge hjemmesiden.

LES OGSÅ: Best i byen på mobiltelefoner

 

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse