- Mulig med Myra-barnehage

Nestleder av bystyrets byutviklingskomité, Tone Tellevik Dahl (Ap), tror ikke det er umulig å bygge barnehage i Myra – det tror heller ikke Ivar Christiansen (Ap). Foto: Kristin Tufte Haga

- Det er mulig å bygge barnehage i Myra, mener nestleder av byutviklingskomiteen, Tone Tellevik Dahl (Ap).

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2009 kl 09:00

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: Reguleringsplanen for "nye" Kjelsås skole er på gang. Myra - friområdet rett over Midtoddveien - er allerede i utebruk av skoleelevene - også i undervisningsøyemed. Men hva med fremover - "Hva vil vi med Kjelsås-myra"? spurte arrangør Kjelsås Ap i møte i Folkets Hus, forrige onsdag.

LES OGSÅ: Lys, rulleskitrasé, Langsetløkka og Rundhaugveien

Skolen fornøyd

Etter en super innledning av bandet "Zordac" - med og av Engebråten ungdomsskoleelever - (se sisteside) var det åpent for innspill om friområdet.

- Skolen er fornøyd med Myra slik den er i dag. Det er viktig at man nå uansett ikke setter i gang aktiviteter som vil forsinke utbyggingsprosjektet, sa leder av driftsstyret på Kjelsås skole, Sven Erik Berget.

Ballbinge og skøytebane

Idrettslaget - representert ved Bernt Rotnes og Per Ekstrøm - er også fornøyd med dagens bruk av Myra, men nevnte også en ballbinge i tillegg til dagens grusbane.

Kjelsås Vel, ved leder Knut Feiring, har flere ønsker for området - mer "gress" og flere lekeområder, og kanskje blant annet også en skøytebane vinterstid.

LES OGSÅ: Hall-dekningen bra i 2013

Men hva med barnehage?

Nestleder av bystyrets byutviklingskomité, Tone Tellevik Dahl (Ap) var også invitert til møtet, og tok blant annet opp det fremtidige utearealet til "nye" Kjelsås skole.

- Men må man "putte" alt inn på skolens område? Det er viktig å utnytte skoletomten riktig - utbyggingsprosjektet må ikke kuttes i svingene. Det er ikke min oppgave å foreslå hva Myra kan brukes til, men etter å ha sett området tenker jeg at det ikke er umulig å etablere en barnehage der i stedet, sa Tellevik Dahl, som også nevnte at reguleringsplanen ennå ikke har nådd Rådhuset, og at ferdigstillelse i 2012 kan holde hardt.

Og Ivar Christiansen og Nordre Aker Ap tenker også barnehage i Myra.

- Ved å etablere barnehage i Myra i stedet for på skolen, så frigjør man uteareal til elevene. Samtidig unngår man problematikken med at elevene faktisk må krysse en bilvei for å komme til Myra i skoletiden. I tillegg blir det mindre trafikk til og fra selve skoleområdet, sa Christiansen, som også oppfordret til at alle lag, foreninger og andre burde samle seg

- Må samle oss- Sammen har vi større mulighet til å påvirke bystyret - hver for oss får vi mindre innflytelse. Ting tar tid - men det er viktig at det gjøres skikkelig, sa Christiansen, som også er leder av bydelsutvalgets miljø-, plan- og samferdselskomité.

Gave til skolen?

Etter politikernes innspill kom flere Myra-naboer på banen. Blant annet ble det nevnt at Myra i 1938 -skulle ha blitt "gitt" til Kjelsås skole og idrettslaget - til nettopp idrettslige formål - og at det "fortsatt må gjelde". "La myra leve - uten tak" sa en annen. Annen nabo ønsket tiltak som vil gjøre området mer brukervennlig, lyst og mer åpent velkommen.

- Vi vil i det videre arbeid, ta med alle innspill som er kommet frem her i dag, sa Knut Braaten (Ap) etter møtet.

La myra leve - uten tak

Nabo

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse