ANNONSE
Annonse

Oslo Arbeiderparti

- Museet må bli på Kjelsås

Teknisk museum har ingenting i sentrum å gjøre, mener Oslo Arbeiderparti, som vil beholde nasjonalmuseet på Kjelsås.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 07.04.2010 kl 13:36

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

KJELSÅS: Grefsen Arbeiderpartilag fikk hele oslopartiet sitt med seg da årsmøtet nylig vedtok at Norsk Teknisk Museum bør bli værende og gis rom til videreutvikling der det ligger i dag; på Kjelsås.

– Dette er et av de morsomste museene å være på, sier gruppeleder for Ap i bystyret, Rune Gerhardsen.

LES OGSÅ: Hemmeligheten bak Teknisk museums suksess

Onsdag formiddag før påske kryr det av barnehagebarn og skoleelever i foajeen i museet.

Barn, elever og familier

– Seks av ti besøkende til Teknisk museum er barn under 18 år. Hit kommer barnehager og skoleklasser, i helgene er det familier; barn og nysgjerrige foreldre og besteforeldre. Og nettopp denne målgruppen er et av argumentene til å ha det her. Man kan kombinere museumsbesøket med en tur i marka, langs Akerselva, eller til badeplassen på Frysja om sommeren, sier Bente M. Larsen, leder av Grefsen Arbeiderpartilag.

Hun sier museet også er viktig for både Kjelsås' og Bydel Nordre Akers identitet.

– Jeg har inntrykk av at folk her oppe er glade i Teknisk museum og vil ha det i nabolaget, også i fremtiden, sier Larsen.

–Ikke bare strandmuseer

Teknisk museum har opplevd en fabelaktig besøksvekst de siste årene. I 2009 endte besøkstallet på rekordhøye 242.097 – en dobling på åtte år. Aktuelle og nyskapende utstillinger og varierte aktiviteter for mange aldersgrupper har fått mye av æren. Likevel tror museumsledelsen at de har et større potensial. Museumsdirektør Hans Weinberger er, på oppdrag fra museumsstyret, på utkikk etter nye lokaler i Oslo sentrum. Bjørvika og Vippetangen er nevnt som alternativer.

– Det er ikke plass til alle Oslos museer i strandkanten, sier Gerhardsen, og avfeier flytteplanene som urealistiske.

– Teknisk museum er ikke noe turistmuseum, på linje med for eksempel Munch-museet, sier han, og viser til at alle land har sine tekniske museer. I en konkurranse med museene i sentrum tror ikke Gerhardsen at Teknisk museum vil tjene noe på å ligge der, heller tvert i mot.

Vil stoppe prosessen

Gerhardsen håper at alle som vil museet vel samler seg om å videreutvikle museet der det nå ligger.

– En slik enighet i Oslo tror jeg departementet ville sette pris på. Jeg har liten tro på at det er stor statlig vilje til å bruke mye penger på å relokalisere dette museet, sier han.

– Utviklingsmulighetene her oppe er jo nærmest ubegrensede. Museet ligger «midt i» Oslos industrihistorie ved Akerselva. Jernbanen passerer på oversiden. Alt dette kan man integrere i museet mye bedre enn i dag.

Les museumsdirektør Hans Weinbergers kommentarer her.

FØLG NORDRE AKER BUDSTIKKE PÅ FACEBOOK!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse