Musikalske pepperkaker

Juleplate fra KORK

SAMARBEID: KORK har samarbeide med en rekke norske artister på årets juleplate. FOTO: KORK

KORK har samlet de beste pepperkakene fra ti år med julekonserter til en juleplate med kjente, norske artister.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.12.2014 kl 09:36

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

JUL: Plata er en allsidig blanding pepperkaker. FOTO: PROMO

Se bildet større

JULEALBUM: KORK har samlet det beste fra ti år med julekonserter iet dobbeltalbum og byr på musikalsk julebakst. FOTO: KORK

OSLO: På dobbeltalbumet spiller Kringkastingsorkesteret (KORK) med artister som Silya Nymoen, Tuva Syvertsen, Kråkesølv, Marit Larsen, Ida Jenshus og Solveig Slettahjell.

KORK er hele Norges orkester, men har en spesiell plass hos Oslos befolkning. Etter at en rekke norske artister har invitert med orkesteret på sine julekonserter de siste årene, er det nå de selv som står i fokus.

Tverrsnitt

På plata finner du en blanding av musikalske pepperkaker, som inneholder alt fra Glade jul, Vinter og sne og utdrag fra Nøtteknekkeren til Sleigh ride, White Christmas og Romjulsdrøm.

- Gjennom årene har vi vært så heldige å få mange av de fineste norske artistene til å lage julestemning med oss og for oss. Platen er et tverrsnitt fra de siste ti års julekonserter, hvor vi spenner den musikalske buen fra Bachs Juleoratorium til Fairy Tale of New York, opplyser de i en pressemelding.

LES OGSÅ: Admiral P har årets låt!

Populært

Som et medieorkester med et svært allsidig repertoar er de sannsynligvis det norske orkesteret man hører aller oftest, på konsert eller på radio, TV og nett. Orkesteret ble startet i 1946, da NRK ønsket å etablere sitt eget radioorkester. Stammen i orkesteret var de allsidige musikerne i Bristol-orkesteret ledet av Øivind Bergh. Han ledet orkesteret i en rekke folkekjære programmer fra NRKs Store studio, og la dermed grunnlaget for orkesterets popularitet. Fra høsten 2013 har den internasjonalt renommerte Miguel Harth-Bedoya vært KORKs sjefdirigent.

- Orkesteret er i dag fylt med de beste blant klassiske instrumentalister, musikere som setter allsidighet og lekenhet høyt, og med en sterk uvilje mot å dele musikken inn i båser. All musikk skal fremføres med samme høye kvalitet og engasjement, står det i pressemeldingen.

LES OGSÅ: Lova Siverts (12) setter sin signatur i Operaen

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse