Test: Samsung M7600 Beat DJ

Musikkmobil som rocker

Rund, men slank.

Mye musikkmoro med Beat DJ, pluss en usedvanlig klønete løsning.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.08.2009 kl 12:40

AMOBIL.NO: Den er en av de mest avrundede telefonene vi har sett på lenge, og formen signaliserer at br

" target="_new">Samsung Beat DJ er ikke som andre mobiltelefoner. Om den ikke er helt kulerund, så er den i hvertfall en av

Den har heller ikke tastatur, men er en rendyrket touch-telefon. Den berøringsfølsomme skjermen fungerer bra, og med litt tilvenning vil du nesten ikke savne det tradisjonelle tastaturet.

Skjermen er også god å se på. Høy oppløsning og oppdatert teknologi gjør at fargene kommer til sin rett i skarpe omgivelser.

WEB-TV: Sniktitt på Samsung M7600 Beat DJ

Rund, men slank

Mange touchtelefoner uten fysisk tastatur er av den litt større sorten. Beat DJ er på sin side en hendig liten krabat, som selv om den ikke er tynn som en flis ikke gjør noe stort vesen av seg i bukselommen.

Menyene er av typen Touch Wiz. Dette er Samsungs egenutviklede menyer, som selv om det har noen særegenheter er forholdsvis enkelt å bruke.

GUIDE: Slik bruker du mobilen som mp3-spiller

Litt nytte

Beat DJ har en enkel e-postleser og en god nettleser. Med super-3G på plass kan du surfe og laste ned i god hastighet.

Kjapp nedlasting er også en fordel når du skal bruke den innebygde GPS-en sammen med Google Maps, som laster ned kartbildene etter hvert som du trenger dem.

Her finner du alle spesifikasjonene

Både samtalekvalitet og batteritid er upåklagelig, så du trenger ikke bekymre deg for om Beat DJ fungerer som telefon selv om den kanskje ikke ser ut som en.

Mest moro

Som det ligger i navnet, er Beat DJ først og fremst en musikktelefon. RDS-radio, videoavspiller og ikke minst musikkspilleren sørger for dette.

Musikkspilleren har en rekke DJ-funksjoner slik at du virkelig kan slå deg løs med musikken. Det reklameres med at Bang & Olufsen har bidratt på lydsiden, og lydkvaliteten når du spiller musikk er da også god.

Les også vår test av Sony Ericsson W595 - Walkman med knallyd!

Om budsjettet ble brukt opp på Bang & Olufsen, vet vi ikke, men det følger uansett ikke med noe minnekort. Siden internminnet er på 50 MB, noe som ikke holder lenge hvis du skal laste over musikk, bør du kjøpe deg et minnekort sammen med Beat DJ.

Heldigvis er tilkoblingene standardisert - nesten. Micro USB brukes til lading og dataoverføring, mens inngangen for hodetelefoner er av typen mini-jack.

Av en eller annen merkelig grunn er du nødt til å bruke den medfølgende overgangen med mikrofon for å høre noe under samtale.

Det er nesten genialt å klare å lage en så klønete løsning. Har du plugget dine egne hodetelefoner rett i telefonen, er du med andre ord avhengig av å plugge dem ut og snakke i telefonen på gamlemåten dersom det kommer en samtale mens du hører på musikk.

Spillmoro må du se langt etter. Ikke et eneste spill kan Beat DJ skilte med å ha ferdig installert.

Alternativ moro

Beat DJ er ikke den eneste spesielle telefonen der ute. Holder vi oss til rene touch-telefoner, ligger Nokia 5800 Xpressmusic i samme prisklasse, men er større og mangler blant annet videostøtten til Beat DJ.

Iphone 3GS kan også være et alternativ, men har en helt annen pris og forutsetter at du skriver under på en kontrakt med liten skrift for å få lov til å kjøpe.

Ser vi bort fra trykkskjermen, er Sony Ericsson W715 et knall alternativ dersom du vil ha en god musikktelefon og kanskje ikke er så opptatt av å se film på mobien.

Legger du i en tusenlapp ekstra, har du mulighet til å gå for kongetelefonen Sony Ericsson W995.

Det er allikevel ikke til å komme bort fra at dersom du vil ha en stilig multimedietelefon med trykkskjerm som hverken koster skjorta eller buler for mye i den tilhørende lommen, er Samsung M7600 Beat DJ et godt valg.

Les hele testen av Samsung M7600 Beat DJ på Amobil.no

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Noe gikk galt! Vennligst forsøk på nytt.

Mer informasjon

Siden lastes nå på nytt...