Flest søkere til Nydalen vgs: – Mye arbeid og stress fører til noe godt til slutt

Nydalen vgs. har flest søkere av alle de videregående skolene i Oslo. Nå er rekkruttering til fremtidige Nydalenrevyer sikret, sier revysjef Laurence Tunbridge. Her fra åpningsnummeret i årets revy, «All inclusive». FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Oppsummerer revysjef Laurence Tunbridge ved Nydalen videregående skole, Oslos mest populære skole. – Mange som søker seg hit sikter høyt - her har du muligheten til å bli god!

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
10.03.2015 kl 07:52

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Helle Johnsgård Jensen og Laurence Tunbridge var revysjefer for Nydalenrevyen 2015. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Se bildet større

Nydalen videregående skole i Nydalsveien 30c. Skolen flest ønsker seg til i skoleåret 2015/16. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Faktaboks Videregående skole i Oslo

Videregående opplæring 2015

  • Fristen for å søke videregående skole eller læreplass gikk ut mandag 2. mars
  • 16.714 søkere fra Oslo har søkt plass i videregående skoler, mot 16.340 i fjor. Det er registrert 824 søkere til læreplass, mot 773 i fjor.
  • Søkningen til Vg1 i de tre studieforberedende utdanningsprogrammene har gått ned med 40 søkere, fra 4 052 til 4 012. De studieforberedende utdanningsprogrammene har nå 70,0 % av søkerne til ordinære Vg1, mot 72,0 % i fjor.

Se hele søknadsoversikten hos Utdanningsetaten

NYDALEN: Det spørs om det høye søkertallet til Nydalen videregående er et resultat av årets skolerevy. Men at revyen ble en suksess, gjør vel ikke skolen mindre populær heller.

– Jeg tror det er et generasjonsskifte på gang i revykulturen her ved skolen. Som nevnt har det vært litt dårlig revyinteresse tidligere, men i år tok det seg godt opp. Vi ønsker jo å skape en god revytradisjon her også.

Revy til ternigkast fem

– Blant annet var det mange førsteklassinger med i og rundt revyen i år, så jeg er sikker på at rekrutteringen er sikret, sier en av de to revysjefene, Laurence Tunbridge.

Sammen med Helle Johnsgård Jensen har de ledet revyen frem til suksess. Terningkast 5 fra både Nordre Aker Budstikke og Aftenposten, flere kvelder med fulle hus og generelt bra billettsalg på ti forestillinger, inspirerer til neste års revy.

– Man lærer mye gjennom et så stort prosjekt. En stor prøve- og feile-opplevelse. Men når det er sagt, erfaringen er at mye arbeid og stress fører til noe godt til slutt. I hvertfall for vår revy, sier Laurence.

Men noe revykarriere er han vel ikke sikker på om han satser på.

– He, he. Nei, men det å lede folk til samarbeid og samkjøring har virkelig gitt mersmak. Vi får se hva det blir til etter hvert.

Nye lokaler og gode lærere

Russetid står for tur. Ikke lenge til tre år ved Nydalen videregående skole over.

LES OGSÅ: – Det trenger ikke koste en formue å ha russebuss

Denne uken kom også tallene som viser at den ganske så nye skolen i Nydalen er den skolen flest elever har søkt seg til. Mange flere enn det er plass til. Laurence er ikke overrasket.

– Dette er en kjempebra skole. Nye lokaler, gode lærere, og et miljø som ikke er helt «inngrodd». Førsteklassinger som begynner her, slipper også alle mulige slags innvielsestradisjoner. Som kanskje ikke alle synes er så veldig kult, sier Laurence.

Han legger til:

– Selv har jeg drevet med seiling, men vet jo at det er mange fra områdene rundt som går her, fordi det er ski- og fotball-linje. Jeg tror generelt også mange velger seg til Nydalen videregående fordi de sikter høyt. Her har man mulighet til å bli god, sier Laurence som selv er fra Kjelsås.

Nydalen og Blindern

Den videregående skole-hverdagen i Nordre Aker har endret seg dramatisk de siste årene. I 2011 takket tradisjonsrike Grefsen vidergående for seg, mens splitter nye Nydalen vgs. åpnet dørene. I fjor var det slutt for videregående-tradisjonen på Berg vgs., og nye Blindern vgs. så dagens lys, i lokalene som tidligere tilhørte nå nedlagte Sogn vgs.

Og nå viser det seg at elevene har likt forandringene.

Hele 431 elever som har søkt seg til Vg1 (første året på videregående skole) har Nydalen vgs. som førstevalg. Med «bare» 186 plasser på studiespesialisering er det 2,3 søkere per plass.

– Vi ligger godt plassert og har et fantastisk bygg, men har også jobbet systematisk med å bygge opp skolen. I tillegg har vi et bredt fagtilbud og arbeider mye med trivsel. Vi pleier å si at bredden er vår spisskompetanse, sier rektor Linn-Siri Jensen til Osloby.

Nye Blindern vgs. opplever også god pågang, selv om interessen ikke er like stor som i Nydalen. 193 elever har søkt seg til skolens 265 plasser på studiespesialisering.

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse