ANNONSE
Annonse

Test: Lenovo G550

Mye for pengene

Billig og bra 15,6-tommer

Lenovo G550 sikter på de som ønsker kvalitet til en billig penge.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 20.10.2009 kl 13:55

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

HARDWARE.NO:

Lenovo er kjent for å ha robuste maskiner med god ytelse, som hovedsakelig er myntet på bedrifter.

Dette gjelder i utgangspunktet deres Thinkpad-serie. Ideapad er serien rettet mot den gjengse forbruker, mens de maskinene som ikke er i en bestemt serie, slik som G550 som vi tester i dag, vil ikke Lenovo forbinde med noen av disse merkevarene.

LES OGSÅ: Test av Lenovo Ideapad U350

Du får hva du betaler for

Det er få bærbare datamaskiner til prisen av en Lenovo G550 som gir like mye for pengene.

For den nette sum av 3700 kr (i skrivende stund) får man den enkleste utgaven av denne maskinen, noe som slår prisen på mange minibærbare og liknende produkter siktet mot de som bare trenger en enkel og grei datamaskin til lette oppgaver.

Når det gjelder ytelsen befinner vi oss her i det lavere sjiktet. Man bør legge merke til at maskinen med sin Pentium-prosessor ikke yter like godt som sine Core 2-brødre.

I tillegg leveres den billigste konfigurasjonen av maskinen med Celeron-prosessor, som yter enda litt svakere. Det er heller ingen grafikkytelse å snakke om.

LES OGSÅ: Asus Eee Seashell 1005HA

Kvalitet i fokus

Det vi liker best med G550 er helt klart den gjennomgående kvalitetsfølelsen, både når det gjelder design og programvaren som følger med. Vi var også positivt overrasket over batteritiden, samt tastaturet og touchpad.

At maskinen til og med har webkamera vil nok appellere til mange.

Dersom vi skal sette fingeren på noe, må det blant annet bli mengden tilkoblinger. Noen vil nok savne firewire, minnekortleser eller HDMI, som ofte tas for gitt er på plass på en bærbar datamaskin i vår tid.

Lenovo er ute etter de med slank lommebok med sin G550, og her treffer de i vår mening særdeles godt.

Enten man er student eller bare ønsker å være snill mot kredittkortet før jula slår til, kan vi trygt kalle Lenovo G550 et godt kjøp. Ønsker man å spille litt grafikkintensive spill, eller av andre grunner trenger kraftig maskinvare må man nok se andre plasser.

Ikke det du var ute etter? Les flere bærbartester på Hardware.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse