Pro Evolution vs FIFA 09: Mye morsommere enn Norge-Nederland

 

Konami har tatt noen små grep med Pro Evolution Soccer 2009, men holder det mot sterke FIFA 09?

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
17.10.2008 kl 12:15

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
GAMER.NO: Årets FIFA har allerede kommet ut på markedet. Nå er det erkerival Pro Evolution Soccer sin tur til å trollbinde fotballfansen. 2009-utgaven har litt av en jobb foran seg, FIFA 09 var nemlig et av de beste spillene i serien på lenge.

Dermed kan teppet gå opp for en av de jevneste fotballspillkrigene i manns minne. Fokuset i Pro Evolution Soccer 2009 er som vanlig banespillet, men man har også forsøkt å pusse opp alt rundt den grønne matta – slik at vi som spiller skal få en enda mer total fotballopplevelse.

Her kan du lese vår anmeldelse av FIFA 09

Årets Pro Evolution Soccer består i all hovedsak av muligheten til å spille treningskamper, modusen "Become a Legend", Champions League og velkjente Master League – i tillegg er det mulig å spille diverse turneringer og cuper i en egen modus.

Les også: Pro Evolution blir Liverpool-spill

"Become a Legend" klarer aldri å matche Electronic Arts’ "Be a Pro". Her kan du velge en midtbanespiller eller angripe og utvikle ham i halvekte ligaer rundt i Europa. I starten spiller du bare treningskamper for B-laget mot, hold deg fast, A-laget.

Hovedproblemet til "Become a Legend" er stokk dumme medspillere, som øyensynlig aldri blir bedre – selv om du skifter til en mye større klubb. De vaser ofte rundt i en egen verden og løper gjerne rett i motspillere, samt at de elsker å løpe i flokk etter ballen defensivt.

En annen modusnyhet i år er Champions League. Konami har rappet lisensen fra sin erkerival EA, og gir oss en helt grei mesterligaopplevelse, selv om noen laglisenser mangler.

Pro Evolution Soccer er pasningenes og posisjoneringens spill. Det som gir aller mest tilfredsstillelse her er å bygge opp perfekte angrep for så å avslutte med en stjernescoring. Dette fungerer fordi spillerne i liten grad somler med ballen før de gir den fra seg. Dessuten er ikke spillere så bundet til løp som det vi ser i FIFA.

For første gang så lenge jeg har anmeldt spill har det blitt uavgjort i den årlige fotballkrigen mellom det som egentlig er to ganske forskjellige spill.

Der FIFA har modusmengden, lisenser og glitter kommer Pro Evolution Soccer 2009 med et uovertruffent banespill som trolig er enda mer slitesterkt enn sin rival. Her er det stadig noe å lære, stadig nye utfordringer.

Spillet er likevel ikke perfekt, med sin noe rare kunstige intelligens, flere svake moduser og en litt kjedelig visuell fremstilling. Til tross for dette makter Konami å levere en svært givende fotballopplevelse for spillere som vil investere litt tid å bli god.

Har du litt penger til overs kjøper du begge spillene. Vi snakker tross alt om verdens vakreste idrett, her.

Les hele anmeldelsen av Pro Evolution Soccer 2009 på Gamer.no

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse