Mye nytt på Kjelsås

Mye er annerledes på Kjelsås Skole - blant annet målark, "mappa mi", og elevsamtaler hver fjortende dag.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
I tråd med reformen "Kunnskapsløftet", men også i tråd med kommunes satsing på mer dokumentasjon og skriftlig vurdering, skjer det mye nytt i Oslo-skolene. Også på Kjelsås.

- Mappevurdering og målark skal synliggjøre elevens utvikling, med utgangspunkt i de fem basisferdighetene, sier Kjelsås Skoles rektor, Alf Hansen.

- Elevens mappe skal samle opp forskjellige prøver på det han/hun har utarbeidet på skolen. Målarkene blir brukt i et samarbeid mellom lærer og elev, gjennom elevsamtaler annenhver uke. Samtalene skal være en faglig evaluering av inneværende 14-dagers periode, men også sette mål for de kommende 14 dagene, sier Hansen, som understreker at dette skal være en samhandling mellom lærer og elev.

- Målarkene vil også gi foresatte en bedre mulighet til å følge eget barns utvikling, sier han.

Russisk og italiensk

Fra femteklasse på Kjelsås kan nå elevene velge et andre fremmedspråk.

- Kunnskapsløftet legger vekt på et andre fremmedspråk, og det får våre femte, sjette og syvendetrinnselever muligheten til. Tilbakemeldinger fra både elever og lærere viser at tilbudet så langt har vært en stor suksess, sier Hansen

Og det er ikke bare de tradisjonelle fremmedspråkene som spansk, fransk og tysk, som skolen frister med.

- Jeg tror vi er den eneste grunnskolen i landet hvor elevene også kan lære russisk og italiensk, sier en stolt rektor.

Evaluering

Utdanningsforbundet har foretatt en landsomfattende undersøkelse som viser at mange lærere/skoler ikke følger opp Kunnskapsløftets intensjoner. Men skoledagen har utvilsomt endret seg for mange. I fjor høst foretok Kjelsås skole en evaluering av endringene, etter et par måneders erfaring.

- Vi er fortsatt i en innkjøringsfase. Likevel føler mange lærere at de har kommet godt i gang med elevsamtalene, selv om det ikke alltid er like lett å oppnå faglig fokus med de minste barna, sier Hansen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse