Myrer er Listhaugs førsteprioritet

Bydelsdirektør Mona Taasen (t.v.) og seksjonssjef Britt Dallosso på Myrer tar i mot de gode nyhetene fra byråd Sylvi Listhaug (Frp). BU-leder Egil Ihlen (H) t.h. Foto: Karl Andreas Kjelstrup

Byrådet skal dele ut en halv milliard kroner til eldreomsorg. De første millionene går til Nordre Aker for å lage Oslos første «Omsorg+»-senter på Myrer.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.06.2009 kl 10:32

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
KJELSÅS: - Nordre Akers søknad var rett og slett best, det var et veldig bra tiltak som lett kunne realiseres, sier helse- og sosialbyråd Sylvi Listhaug (Frp), som har bevilget fem millioner kroner til Nordre Aker, slik at bydelen kan oppgradere Myrer bo- og servicesenter i Hareveien 10 til et «Omsorg+»-senter.

Byrådet har 583 millioner kroner som skal fordeles på liknende tiltak rundt om i byen. Flere andre prosjekter er snart i gang.

- Så det er ikke pengene det står på. Nå trenger vi gode prosjekter, sier Listhaug.

Omsorg+

Når Myrer nå blir et «Omsorg+»-senter, betyr det ifølge BU-leder Egil Ihlen at huset vil inneholde «eldreomsorg fra A til Å».

Aktivitører vil komme på plass, slik at bydelen kan tilby et godt sosialt og rehabiliterings- og treningstilbud til beboerne på Myrer. I tillegg til frisør og fotpleier som allerede finnes på huset, vil det blant annet komme til fysio- og ergoterapeuter.

Nytt kjøkken

De fem millionene bydelen har fått, vil gå til generell oppgradering av bygget på Myrer. Noe oppussing og oppgradering av utemiljøet og kjøkkenet er noen av tiltakene som vil bli satt i gang først. At kjøkkenet får en oppgradering skal kjøkkensjef Esben Johnsen ha mye av æren for, ifølge bydelsdirektør Mona Taasen. Da Listhaug var på befaring på Myrer tidligere i år, ytret Johnsen, som er utdannet kokk, ønske om å få kjøkkenfasiliteter til å tilberede mat til beboerne på huset, i stedet for å motta ferdigmat, slik tilfellet er i dag.

- Putt det inn i søknaden, oppfordret byråden, og dermed kom pengene. Det vil også bli tilknyttet en ny buss til huset.

28 nye leiligheter

I planen ligger det tre-fire helt nye leiligheter for eldre i høyblokka på Myrer. I tillegg vil ytterligere ni boenheter bli gjort om i bygget.

- Dette er fase én, forklarer bydelsdirektør Mona Taasen.

- I neste fase har vi lagt inn bestilling til byrådet på 15 nye husbankfinansierte eldreleiligheter i tidligere Nordhagan, et slags «Omsorg+ light». Disse vil være knyttet til Myrer, med alt tilbudet som kommer her. Leilighetene vil være for eldre som tilhører bydelen men som ikke har egen bolig, eller som ikke kan bo for seg selv, sier Taasen, som anslår at leilighetene i Nordhagan kan stå klare til sommeren 2010.

Pastor Fangens vei

Bydelsdirektøren avslører at det i tillegg ligger inne en søknad til byrådet om en fase tre. I tilknytning til Tåsenhjemmet i Pastor Fangens vei 22 utreder bydelen om det kan bygges Omsorg+-leiligheter, eller ordinære eldreboliger i et bygg som nå står tomt. Går alt etter planen kan disse være innflytningsklare i 2011.

For dem som tror at Myrer kan være en alternativ boform for dem, må det søkes gjennom Søknadskontoret i bydelen. Men det er ventelister på å få bolig her.

- Når vi nå kan holde flere av de eldre i bydelen, koster det oss mellom 150.000 og 200.000 kroner. Til sammenlikning koster en sykehjemsplass fra Sykehjemsetaten om lag en halv million. Når det er sagt, så kan ikke alle bo i Omsorg+, men for dem som kan det vil dette være en god løsning, sier Taasen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse