ANNONSE
Annonse

Nå blir det dyrere å reise kollektivt, men ikke for hunder

Fra 31. januar gjelder nye priser på t-banen og Ruters øvrige kollektivtilbud. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP

31. januar justerer Ruter billettprisene sine. Reiser du mye, må du sannsynligvis belage deg på å betale mer. Men har du hund, kan du glede deg.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 25.01.2016 kl 14:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Det er den årlige prisjusteringen som trer i kraft fra og med årets andre måned, melder Ruter.

– Kundene ønsker seg et godt tilbud med mange avganger, vi vil bruke inntektene til å fortsette å gi våre kunder et enda bedre tilbud. Vårt mål er at kollektivtrafikken sammen med sykkel og gange skal bli et naturlig førstevalg for stadig flere, sier administrerende direktør i Ruter, Bernt Reitan Jenssen, i en pressemelding.

Oslo og Akershus er et av hovedstadsområdene i Europa som vokser raskest. For Ruter er det viktig å møte denne befolkningsveksten med et forsterket kollektivtrafikktilbud, begrunner kollektivselskapet.

To kroner opp for enkelbillett, ti for månedskort

Ruters billettpriser, fra 31. januar 2016.

I praksis betyr dette at forhåndskjøpte enkeltbilletter går opp med to kroner, fra 30 til 32 kroner (for voksne). Barne- og honnørbilletter justeres opp én krone, til 16. Dette er første gang på fire år at prisen på enkeltbilletter endres. Enkeltbilletter kjøpt ombord endres ikke.

Prisene på 24-timers- og 7-dagersbilletter holdes uendret, mens månedskortprisen (30 dager) gjør et hopp på ti kroner for voksne, og fem for barn/honnør. Bruker du 365-dagersbillett må du ut med 100 kroner ekstra (50 for barn/honnør) om du kjøper den etter 31. januar.

Studentkortet (30 dager) går opp fire kroner, til 414 kroner.

LES OGSÅ: Slik passer du på dyrene på nyttårsaften – Hunder kan få varige skader

Hund blir gratis

Hund på banen har kostet barnebillett fram til nå. Fra 31. januar reiser firbente gratis. Foto: KARL ANDREAS KJELSTRUP/ILLUSTRASJONSFOTO

I dag må du betale barnepris for hund du skal ha med på Ruters kollektivtilbud, uansett størrelse på hunden. Unntaket er førerhund for blinde, som reiser gratis.

Fra 31. januar endres imidlertid dette, og hunder vil fremover kunne reise gratis på alle Ruters linjer, står det i pressemeldingen.

Sykkel er gratis å ta med utenom rushtiden, og i helgene. Ellers barnepris.

LES OGSÅ: Hundeeksperten: Derfor stoler jeg mer på bikkja enn på folk

Viktig inntekt

Billettinntektene utgjør rundt halvparten av Ruters totale inntekter, resten er tilskudd fra Oslo kommune og Akershus fylkeskommune.

For å sikre et godt kollektivtilbud har Ruters styre en generell fullmakt til å øke billettprisene i tråd med rammene satt for prisvekst på kommunal tjenesteyting i statsbudsjettet. Prisøkningen totalt for Ruter i 2016 er innenfor rammen på 2,7 prosent, skriver Ruter i pressemeldingen.

Kort oppsummert:
– Prisene på enkeltbilletter justeres for første gang på 4 år.
– Prisendringen omfatter også 30-dagersbillett og 365-dagersbillett.
– Hund reiser gratis på Ruters linjer.

Les mer om nye priser på www.ruter.no.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse