Nå blir det s(ch)pa for de eldre

Byråd Sylvi Listhaug (t.h.) deler ut trivselsmidler til noen av byens sykehjem. Her sammen med institusjonssjef på Tåsenhjemmet Ellen Reine, Arnt Frode Strandskogen og Elisabeth Jørgensen. Foto: Linn Kongsli Lundervold

Tåsenhjemmet feiret nye midler fra byrådet med en aldri så liten spontankonsert mandag ettermiddag.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 15.06.2009 kl 18:15

TÅSEN: Byrådet i Oslo skal dele ut fem millioner kroner for å øke trivselen i byens sykehjem, og oppfordret i denne forbindelsen sykehjem og frivillige organisasjoner til å søke. Til sammen fikk de inn 137 søknader.

Ny spaavdeling

Tåsenhjemmet var et av sykehjemmene som trakk det lengste strået. Byrådet ble særlig imponert over forslaget om ny spaavdeling for de gamle.

- Det var særlig spa- og velferdstilbudet som skilte seg ut. Dette syntes vi i byrådet var veldig spennende, sier byråd for velferd og sosiale tjenester, Sylvi Listhaug (Frp) til Nordreakerbudstikke.no. Hun kjenner ikke til at det finnes noen liknende tilbud ved andre av hovedstadens sykehjem.

Tåsenhjemmet vil motta 88.000 kroner, av disse går 50.000 til det nye spatilbudet. De ansatte ved hjemmet ønsker å leie inn en person som kan drive med aromaterapi og massasje. I tillegg vil Tåsenhjemmet arrangere fire kulturkafeer for beboerne i løpet av høsten.

En liten smakebit

De ansatte ved sykehjemmet overrasket byråden med en aldri så liten spontankonsert da hun var innom for å annonsere tildelingen mandag ettermiddag.

Avdelingsleder og sopran Elisabeth Jørgensen hadde for anledningen fått med seg pianist Arnt Frode Strandskogen, og underholdt de gamle.

- De gjør det helt gratis, så vi har ikke brukt noen av midlene på denne konserten, sier institusjonssjef ved Tåsenhjemmet, Ellen Reine med et smil.

- Men dette er en liten smakebit på noe det kommer til å skje mer av fremover.

Også Lillohjemmet, Grefsenhjemmet og Nordberghjemmet fikk tildelt trivselsmidler fra byrådet.

Personvern og datalagring

Lagring og logging av data

Ved å besøke dette nettstedet lagres noen tekniske data om din internettforbindelse og nettleser. Disse data kan kategoriseres som følger:

Informasjonskapsler

Dette nettstedet bruker cookies/"informasjonskapsler" for å forbedre funksjonalitet og brukeropplevelse.

Vis mer info

Teknisk info

Når du besøker et nettsted vil webserveren logge noe teknisk info som din IP-adresse, hvilken nettleser du bruker og tidspunktet for hver gang du forespør data fra serveren, altså når du klikker på en intern lenke og laster en ny nettside eller tilhørende data som skrifttyper, bilder, ulike script som kreves for at nettsiden skal fungere.

Disse dataene spares bare en viss tidsperiode for å kunne utføre feilsøking og feilretting i systemene, og deles aldri med avisens ansatte eller tredjepart.

Brukerinformasjon

Vi lagrer noe informasjon om deg som bruker. På dette nettstedet lagres ingen sensitiv informasjon, men enkel kontaktinformasjon som du gir fra deg når du oppretter en brukeronto eller kjøper tjenester i nettavisen vil lagres i våre databaser. Dette er nødvendig for å kunne levere tjenestene til deg. Disse dataene slettes når du sletter din brukerkonto.

Hvem lagrer vi data om?

Vanlige besøkende/lesere:

Hvis du besøker dette nettstedet uten å ha registrert en brukerkonto eller abonnement, lagres følgende data om deg:

Innloggede brukere og abonnenter:

Hvis du velger å opprette en brukerkonto og/eller abonnement på nettavisen, vil også følgende informasjon lagres om deg:

NB: Etter at data er slettet vil de likevel kunne spares i inntil 180 dager i backuper. Backuper lagres med høy sikkerhet og begrenset tilgang, og er nødvendig for å kunne drive feilsøking og ivareta brukerenes og datasystemenet sikkerhet.

Dine rettigheter:

Som bruker av dette nettstedet kan du kontakte avisen for å få dine data utlevert og/eller slettet.

Har du en brukerkonto/abonnement, kan du logge inn i din brukerprofil og laste ned dine lagrede data, samt slette din brukerkonto og tilhørende data når som helst.

Du kan også slette alle lokale data i din nettleser. Fremgangsmåten for dette varierer mellom ulike nettlesere og enheter.

Anbefaling: Ved å benytte deg av EU-tjenesten YourOnlineChoices.com kan du selv til en viss grad styre hvordan ulike annonseleverandører sporer deg, samt lese mange gode tips til hvordan du kan beskytte deg selv. Åpne YourOnlineChoices.com i et nytt vindu.

NB: Enkelte systemkritiske data som finnes i for eksempel webserverens logger vil ikke kunne slettes på forespørsel, men disse slettes automatisk etter kort tid iht informasjonen ovenfor.


Hvis du trykker AVVIS vil ingen informasjonskapsler lagres i din nettleser og ingen data om deg logges i våre databaser. Det betyr også at vi ikke kan vite om du har godkjent eller ikke, slik at du vil se denne advarselen på hver side du besøker. Teknisk informasjon (webserverlogger) vil likevel lagre din IP-adresse og nettleserinformasjon, men dise slettes fortløpende som beskrever ovenfor.

Vi tar ditt personvern på alvor

Ved å besøke dette nettstedet vil noen data bli lagret. Dette er informasjon som er nødvendig for å kunne tilby tjenesten til deg.

Vi lagrer så lite data vi kan, så kort tid som mulig.

Mer informasjon