Nå blir han kjøttsjef også

Nå blir han kjøttsjef også

BU-leder Egil Ihlen har blitt kjøttbutikkeier i Indre Østfold. Arkivfoto

BU-leder Egil Ihlen (H) og hans familie har kjøpt ærverdig kjøttforretning i Mysen, men er ikke redd for harryhandel.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
01.10.2009 kl 11:02

NORDRE AKER/MYSEN: Med kjøpet av kjøttforretningen Brødrene Diskerud, som har filial på Askimtorget i Mysen, er BU-leder Egil Ihlen, hans kone Karin og sønnene Atle (35) og Tore (33), de første utenomfamiliære eierne siden Brødrene Diskerud ble etablert i 1917, skriver Smaalenene.no.

24 timer i døgnet

Ihlen overtar butikken etter søstrene Mette Bjørklund og Tone D. Gustavsen. De har drevet forretningen siden 1991, da de overtok etter sin far, Knut Diskerud.

— Vi er ganske enkelt kommet til et stadium der vi har lyst på mindre ansvar og mer frihet. Nå får vi mulighet til å gjøre noe annet enn å tenke jobb 24 timer i døgnet, sier Tone D. Gustavsen til Smaalenene.no.

Ville har delikatesse på Kjelsås

Ingen i familien Ihlen har jobbet direkte i kjøttbransjen, men mor og begge sønner har vært i dagligvarebransjen. Egil Ihlen har jobbet i databransjen siden 1971 og kommer i stor utstrekning til å konsentrere seg om administrasjon og markedsføring.

Ihlen forteller til avisen at han ønsker å etablere en tilsvarende butikk også i Oslo. For to år siden søkte Ihlen med flere om å få etablere delikatesseforretning i Kjelsåsveien 114, men fikk avslag fra Plan- og Bygningsetaten.

Ihlen var en av over 40 interesserte kjøpere. Gustavsen og Bjørklund forklarer valget av Ihlen-familien med at det var de som ønsket å videreføre driften mest mulig likt som i dag.

Frykter ikke Sverige

Kort vei fra butikken i Østfold til lavere kjøttpriser rett over svenskegrensen, bekymrer ikke Ihlen.— Brødrene Diskerud har en helt annen type kvalitetsvarer. Den kvaliteten får du ikke i Sverige, og det er det en stor kundegruppe som er klar over, sier Ihlen til Smaalenene.no

Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Annonse
Do NOT follow this link or you will be banned from the site!