Oslo universitetssykehus: Nå er den nye sjefen klar

Siri Hatlen er ansatt som administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus HF.

Siri Hatlen blir administrerende direktør ved Oslo universitetssykehus HF.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
09.03.2009 kl 09:10

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
ULLEVÅL/ GAUSTAD: – Dette er en av de viktigste jobbene i norsk helsevesen, og vi er svært glade for at vi har fått Siri Hatlen til å lede det nye helseforetaket. Hennes lange erfaring fra helsevesenet, solide lederegenskaper og samarbeidsfokus er viktige for den fasen Oslo universitetssykehus går inn i, sier styreleder Steinar Marthinsen i en pressemelding.

Siri Hatlen har mange års erfaring som arbeidende styreleder og senere styreleder i Helse Øst. Hun begynner i den nye stillingen 1. juli.

– Bred omstillingserfaring

– For å sikre gode og likeverdige helsetjenester til pasientene, er det viktig å få til en bedre ressursutnyttelse og samordning av alle sykehusene i Oslo, sier Marthinsen.

– Hatlen har solid kunnskap om helse-Norge, bred erfaring fra store omstillingsprosesser, og ikke minst er hun en god leder som legger vekt på samarbeid med andre og får folk til å jobbe sammen. Det er særlig viktig når tre helseforetak nå er blitt ett.

– Svært utfordrende

Siri Hatlen uttaler i pressemeldingen at hun mener etableringen av Oslo universitetssykehus er en viktig og riktig beslutning.

– Jeg gleder meg, men er også ydmyk i forhold til at dette er en svært utfordrende og viktig stilling, sier Hatlen.

– Oslo universitetssykehus har 20.000 meget dyktige medarbeidere som jeg vet vil bidra til at vi lykkes med å nå de høye mål som er satt. I tillegg til å involvere ansatte og brukerorganisasjoner, vil jeg legge vekt på nær og god dialog med viktige samarbeidspartnere som Oslo kommune, universitetet og høgskoler, sier hun.

Erik Omland er konstituert i stillingen som administrerende direktør inntil Siri Hatlen tiltrer.

Oslo universitetssykehus med sine 20.000 medarbeidere er en av Norges største arbeidsplasser. Det nye helseforetaket ble etablert 1. januar 2009.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse