ANNONSE
Annonse

Nå er denne butikken historie. Se hva som åpner her

STENGT: Men 17. september gjenåpner supermarkedet på Storo storsenter, da som Coop Mega.

Lørdag stengte ICA Supermarked på Storo storsenter. 17. september gjenåpner butikken i Coop-drakt. Uken etter er ICA Supermarked historie også på Ullevaal stadion.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 14.09.2015 kl 08:57

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

STORO: 5. september var siste åpningsdag. De neste to ukene skal det jobbes iherdig bak sperringene der ICA Supermarked Storo tidligere holdt til i førsteetasje på Storo storsenter.

Først 17. september klokken 10.00 kan du igjen trille handlevogna inn i supermarkedet på kjøpesenteret. Da heter den Coop Mega.

Da Coop Norge kjøpte ICA Norge tidligere i år, ble det kjent at dagens Rimi- og ICA-butikker skulle omprofileres til butikker i Coop-kjeden. På grunn av markedsposisjonen måtte Coop selge unna 93 butikker på landsbasis til NorgesGruppen og Bunnpris. Det resulterte i at Rimi Storo allerede i april fikk Bunnpris-skilter.

– Mye likt i Mega

– Du vil finne mye av det samme hos Mega som hos ICA, det vil fremdeles være et stort fokus på ferskvarer, med både betjent ferskvaredisk og ferdigpakket ferskvare. I tillegg blir kjøl og meieri utvidet, sier kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge, Lise Mette Kjellberg, om den nye butikken på storosenteret.

Hun minner om at kundene nå vil kunne bruke sitt Coop-medlemskort i butikken på Storo, og frister med at dette gir gode tilbud på utvalgte varer, og kjøpeutbytte på handelen.

LES OGSÅ: 25 år som Rema-kjøpmann på Kjelsås: Sier nei til søndagsåpne butikker

Nytt: Selvbetjening

En stor nyhet venter imidlertid på kundene når butikken gjenåpner.

– Det som også er helt nytt er selvscanning av varer – som gjør det enkelt for kundene, og kanskje spesielt de mange kundene som er ansatt på senteret og skal ha noe raskt i lunsjen, sier Kjellberg.

Betjeningen blir den samme

Det er Eigil Rognan som blir butikksjef i den nye Coop Mega Storo. Han har drevet butikken som ICA i mange år.

– Han og resten av teamet hans blir med videre, så betjeningen er den samme, opplyser Kjellberg.

Ny butikk på Ullevaal stadion

ICA Ullevaal Stadion skal også omprofileres, og blir Coop Mega fra 24. september. Rimi-butikkene på Korsvoll (Maridalsveien), Kjelsås (Marsveien) og Nydalen (i Torgbygget) vil ikke bli omprofilert til Coop før neste år.

Etter å ha solgt unna 93 tidligere ICA-/Rimi-butikker, sitter Coop igjen med 450 butikker som skal omprofileres til deres egne kjeder, primært Mega, Prix og Extra.

– Vi vil nok være langt inn i neste år før de 450 butikkene er omprofilert til Coop, har kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Kristin Paus, tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

Utvider med franchise-organisasjon

Coop er organisert i 104 samvirkelag, som eier butikkene i kjeden. Coop Øst driver butikkene i Oslo, Akershus, Hedmark, Østfold og Oppland.

Flere av butikkene Coop overtar fra ICA Norge er imidlertid franchisedrevet, hvilket vil si at kjøpmenn driver butikkene på lisens fra ICA. Coop overtar nå disse franchiseavtalene, og vil opprette et eget datterselskap, under Coop Norge, som skal organisere disse.

LES OGSÅ:

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse