Nå er denne veien stengt for gjennomkjøring - og det blir den en god stund

Furukollveien har åpnet, Myrerskogveien har stengt. FOTO: OLLE CEDERBRAND

Vann- og avløpsetatens arbeid med å skifte veldig gamle vannrør fortsetter, og da må noen veier stenges for gjennomkjøring.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
22.09.2017 kl 15:03

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

KJELSÅS: Nordre Aker Budstikke har flere ganger tidligere skrevet om Vann- og avløpsetatens arbeid med å skifte ut veldig gamle rør i Kjelsås-området - les tidligere sak her.

Tidligere har Furukollveien vært stengt i flere måneder. Nå er deler av Myrerskogveien stengt.

- Grunnen til stengningen for gjennomkjøring er at vi ønsker å unngå gjennomgangstrafikk som er med på og skape momenter med tanke på maskiner, trafikk og myke trafikanter. Med færre kjøretøy som passerer graveområdet, blir området mer sikkert for myke trafikanter da det er færre objekter for maskinfører og vaktmannskaper og holde kontroll på, sier prosjektleder Bjørn Vessia i Vann- og avløpsetaten til Nordre Aker Budstikke, fredag.

Det er Implenia AS som er entreprenør for etaten og rørarbeidene.

Se bildet større

Ikke småtteriarbeider i gatene på Kjelsås om dagen. FOTO: OLLE CEDERBRAND

 

Underdimensjonerte

Vessia peker også på at veiene i området er underdimensjonert for slike arbeider.

- Vi må utføre full oppgraving, men Vann- og avløpsetaten - VAV - trenger mest sannsynlig ikke gjøre dette på nytt på lang, lang tid i disse veiene, legger han til.

Håndtering av overvannet, nedbør på tette flater som veier og tak er også ivaretatt i disse arbeidene, og i samarbeid med bymiljøetaten som er ansvarlig for de offentlige veiene.

LES OGSÅ: Var du på Elvelangs? Se bilder og les saken her.

Private stikkledninger og veier er eierne selv ansvarlig for.

LES OGSÅ: Kommunen bruker den smale og private veien til anleggstransport, men hvem skal betale for reparasjon av veien?

No-dig

- Det er fortsatt mange gamle vannledninger i øvrige gater, men VAV har håp om å kunne ta i bruk nyutviklede og bedre no-dig metoder for rehabilitering av hovedvannledninger med stikkledninger og da blir det enklere å få dette til uten så store gravearbeider som nå, sier Vessia videre.

- Dessverre har veinettet ikke kunnet holde tritt med all fortetting av bebyggelse i området, noe som blant annet gjør det mer omfattende og kostbart å gjennomføre full oppgraving av vann- og avløpsgrøftene.
 

Se bildet større

Det blir også stengt i noen måneder, ifølge Vann- og avløpsetaten. FOTO: OLLE CEDERBRAND

 

Hvor lenge blir Myrerskogveien stengt?

- Ut fra fremdriftsplanen skal vi være ferdig i Myrerskogveien mot slutten av februar eller mars.
Legger vi på litt tid for eventuelle uforutsette ting vil vi være ferdig i Myrerskogveien i slutten av Mars 2018, tror Vessia.
 
- Byggetiden har hele tiden vært anslått til rundt ett år i utgangspunktet, men entreprenøren og vi hadde en meget optimistisk fremdrift etter innhenting av tilbudene og i oppstarten. Vi beklager den optimismen som har villedet, avslutter prosjektlederen.

LES OGSÅ:

Meld deg på nyhetsbrev!

Få ukens nyheter oppsummert i et nyhetsbrev fra Nordre Aker Budstikke. Det er gratis, og du melder deg på her!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse