Nå er det vanskeligere å komme seg opp fra Nydalen t-banestasjon

Det vil være store byggearbeider på Nydalen t-banestasjon det neste året. Resultatet blir bedre kapsasitet om ett års tid. FOTO: SPORVEIEN

Nydalen t-banestasjon skal få økt kapasitet med rulletrapp rett opp i Torgbygget.

Tekst:

Publisert:

Oppdatert:
04.02.2015 kl 13:07

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke
Se bildet større

Slik vil Torgbygget se ut når Avantor er ferdig med oppgraderingen av bygget. FOTO: Illustrasjon: Kristin Jarmund Arkitekter AS

Se bildet større

Slik blir det nye av- og påstigningsmønsteret i Nydalen. FOTO: SPORVEIEN

NYDALEN: Det er den vestre atkomsten, med trapp opp i Torgbygget, som stenger fra og med 2. februar. Dette arbeidet forventes avsluttet i august 2015.

Fra februar 2015 til april 2016 skal Avantor utføre ombygging av Torgbygget. Det er Sporveien som fornyer og utvider kapasiteten på plattform og adkomster.

Nye rulletrapper

Sporveien skal i hovedsak etablere en ekstra trapp fra plattformen til utgang i plan U1 i Torgbygget. Eksisterende trapp fra U1 til 1 skal erstattes med to nye rulletrapper. Det skal også bygges heis fra plattformen opp i Torgbygget, skriver Sporveien i en pressemelding.

Torgbygget skal om ett års tid ha et mye bedre servicetilbud. Arkitektonisk vil bygget, både faseden og innendørs, få en helt ny profil.

– Hele bygget og Gullhaug torg skal revitaliseres. Vi har mange spennende aktører på gang. Men vi ønsker ikke å si noe mer om det nå, før avtaler er formalisert, har administrerende direktør i Avantor, Øystein Thorup tidligere sagt til Nordre Aker Budstikke.

Adkomst i anleggsperioden

I anleggsperioden vil vestre adkomst til plattformen og Torgbygget være stengt for publikum, men åpnes ved en eventuell evakueringssituasjon, melder Sporveien.

Reisende må derfor benytte den østre adkomsten.

Det må påregnes at det i noen perioder vil pågå noe støyende arbeider om natten og i helgene. Dette er arbeider som av sikkerhetsmessige grunner må utføres når det ikke går t-bane.

I perioder med skiftarbeid og støyende arbeider vil mer spesifikk informasjon sendes ut., skriver Sporveien.

LES OGSÅ: Avantor planleger 3000 nye boliger i Nydalen

LES OGSÅ: BI ti år i Nydalen – nesten 9000 innom daglig

«Nye» Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt nye, gratis nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse