ANNONSE
Annonse

Nå er forbudsskiltene på plass

Nå skal skiltene beskytte gangveien mot å bli brukt til parkering. Foto: PRIVAT

Skal hindre parkering og kjøring på gangveien.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 04.12.2016 kl 09:54

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

AKEBAKKEN: I våres fortalte Nordre Aker Budstikke om planene for skilting i Akebakken og ved gang- og sykkelveien og turveien inn i Marka.

– Bymiljøetaten mottok ønske fra beboere i området om å sette opp et skilt for å forhindre at biler parkerer og sperrer for de som benytter seg av gang- og sykkelveien og turveien inn i Marka. Vi har gjort en befaring i området og ser at det kan være hensiktsmessig å skilte gang- og sykkelveien, ifølge presseansvarlig i Bymiljøetaten, Monica Thorud Olsen i mai i år.

LES OGSÅ: Sjekk denne - hva tror du den skal brukes til?

To steder

Denne uka kom endelig skiltene på plass.

– Da er det skiltet to steder i år - Friggs vei og i krysset Akebakken og Grefsenkollveien - for å få bort biler som parkerer i Marka og som også ødelegger for muligheten for barn og unge til å leke på plassene og for de som benytter seg av gang- og sykkelveien, og turveien inn i Marka, forteller Akebakkenbeboer til avisen.

På skiltet står det all kjøring og parkering er forbudt, samt at skiltet gjelder fra asfaltkant i Friggs vei.

Skilt på plass, all kjøring og parkering forbudt på gangveien. Foto: PRIVAT

Og nevner også andre enden av gangveien i krysset Frennings vei og Grefsenkollveien, som ifølge beboeren ennå ikke er skiltet.

– Snarveier viktig

Lokalpolitiker Hanne Lyssand (SV) bor selv i Akebakken. Hun uttalte seg også i Nordre Aker Budstikke i forbindelse med saken i mai i år.

– Ja det er fint at det endelig blir skilt. Snarveier er viktig for å få flere til å gå. Så lenge de bare har uformell status, kan de fort forsvinne, sier Lyssand.

Mer enn inn til Marka

Hun la også til.

– Dette handler også om snarveien til senteret på Årvoll, 31 bussen og sykkelveien østover for Akebakkeskogen og alle som bor høyere enn oss på Grefsenkollen. Byrådet jobber også med en såkalt gåstrategi, og der vil slike snarveier bli sentrale, ifølge Lyssand.

Meld deg på Nordre Aker Budstikkes nyhetsbrev!

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis nyhetsbrev som kommer rett i innboksen din hver torsdag!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse