ANNONSE
Annonse

Nå er miljøfartsgrensen fjernet

Men neste vinter kommer den tilbake, strengere enn noen gang.

Foto: Foto: Magne Mellem Enoksen

Miljøfartsgrense-skiltene i Oslo er fjernet og erstattet med nye 70-skilt.

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

Publisert:

Sist oppdatert: 21.03.2012 kl 11:28

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse

OSLO: Miljøfartsgrensen på Ring 3, Trondheimsveien og E18 vestover har fått kritikk fra mange hold i vinter. Fotobokser har vært slått av, og politiet har ikke håndhevet den midlertidige fartsgrensen.

Dermed har det oppstått mye tvil om hvor fort man egentlig kan kjøre på de aktuelle veistrekningene. Dette har gitt økt ulykkesrisiko på strekningene med miljøfartsgrense.

Nå fjernes miljøfartsgrensen en måned før den opprinnelige planen.

Mye ulykker

Seksjonssjef Marianne Koller i Statens vegvesen opplyser i en pressemelding at det er mange ulykker som er grunnen til at miljøfartsgrensen nå fjernes.

- Begge strekningene er ulykkesbelastet og har en stor andel påkjøring bakfra-ulykker. Innføring av nye fartsgrenser vil føre til færre slike ulykker, sier Koller.

Les også: Statens Vegvesen tviholder på omstridt miljøfartsgrense

Bedre trafikkflyt

Senioringeniør Eivind Kvambe i Statens Vegvesen mener 70 kilometer i timen er ideell hastighet på Ring 3 og Trondheimsveien, og at det nå vil bli jevnere og bedre trafikkflyt på strekningene.

Kvambe slår også fast at en fartsgrense på 70 kilometer i timen vil bedre forholdene for syklende og gående langs veien.

- Særlig på Ring 3 er miljø- og støyproblemer et stort problem, siden strekningen går gjennom tettbebygd strøk, sier Kvambe.

Les alt om miljøfartsgrensen på vår temaside

Tilbake neste vinter

Det var samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa og justisminister Grethe Faremo som besluttet å fjerne miljøfartsgrensen, for å fjerne tvilen om hvor fort man kan kjøre på Ring 3 og Trondheimsveien.

Men statsrådene har dårlige nyheter til de som håper å beholde 70-grensen gjennom hele neste vinter.

- Miljøfartsgrenser vil igjen innføres 1. november 2012. Da skal politiet kjenne seg trygg på regelverket for håndheving, sier samferdselsminister Magnhild Meltveit Kleppa i en pressemelding fra regjeringen.

Frem til da kan man altså kjøre i 70, mens de to statsrådene får på plass et reglement for hvordan miljøfartsgrense skal håndheves.

PS: Miljøfartsgrensen på E18 vestover blir ikke endret foreløpig. De digitale fartsgrenseskiltene kan nemlig ikke vise 70 kilometer i timen.

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse