Nå er også denne butikken historie

ICA Supermarked Ullevaal stadion stenger dørene. Senere denne måneden gjenåpner den som Coop Mega. FOTO: KARL ANDREAS KJELSTRUP

Lørdag stenger også ICA Supermarked på Ullevaal stadion dørene. Neste uke åpner den i ny drakt.

Tekst:

Publisert:

Nordre Aker Budstikke
Nordre Aker Budstikke

ULLEVÅL: Torsdag 17. september gjenåpnet dagligvarebutikken på Storo storsenter. ICA Supermarked stengte dørene 5. september, og har siden den gang gjennomgått en omprofilering til Coop Mega.

Denne helgen stenger også ICA Supermarked Ullevaal stadion dørene. 24. september gjenåpner den populære butikken på Ullevål som Coop Mega.

Nytt på Ullevål

Kjøpmann Tor Åge Hunnes har allerede drevet ICA Supermarked på Ullevål i fem år. Nå gleder han seg til å ønske kundene velkommen til «ny» butikk om en liten uke.

– Det er selvfølgelig litt vemodig å ta farvel med det gamle, det er det alltid. Vi har hatt en fin tid i ICA, men er veldig glade for den muligheten vi nå får med Coop, og tryggheten ved igjen å bli del av en stor kjede, sier kjøpmannen, to dager før gitterene går ned og ombyggingen starter for fullt.

Ferskvare og selvbetjening

Mye nytt venter supermarked-kundene på Ullevål når butikken blir Coop Mega neste uke.

– Ferskvarefokuset blir langt bedre i Coop. Det er det som skiller supermarked fra lavprisbutikkene. Kundene vil oppleve en helt annen standard enn det som har vært tilfellet, i alle fall de siste ukene og månedene hvor vi har drevet nedsalg av butikken, sier Hunnes.

Coop Mega Ullevaal stadion skal bli spesielt gode på fisk, lover han.

Dessuten vil det bli innført selvbetjeningskasser.

– Vi har en miks av store handlevogner, og lunsjhandling fra bedriftene i området. Det kan være frustrerende å havne bak et berg av en handlevogn hvis du bare skal ha litt. Det får vi en god løsning på nå. Så skal selvfølgelig vi som jobber her være pedagogiske og assistere kundene med det som er nytt, sier han.

Betjeningen er den samme

Ifølge butikksjefen har ICA på Ullevål 13.500 kunder innom i løpet av en normaluke. Mange av dem er faste kunder fra Nordberg- og Ullevål-området. Kunder som verdsetter et større utvalg enn det konkurrentene i nærmiljøet kan tilby, tror den kommende Coop-kjøpmannen.

– Veldig mange kunder har spurt om hva som skjer med butikken og de ansatte. Jeg kan berolige med at det er den samme hyggelige gjengen som står klar til å ta imot kundene når vi åpner butikken i ny drakt 24. september klokka ni. Vi gleder oss veldig, sier Hunnes.

Han lover gode tilbud, demonstrasjoner og feiring av «ny» butikk for dem som kommer innom på åpningsdagen.

LES OGSÅ: Det går mot byrådsskifte, men Nordre Aker er fortsatt blått

Coop-oppkjøp

Da Coop Norge kjøpte ICA Norge tidligere i år, ble det kjent at dagens Rimi- og ICA-butikker skulle omprofileres til butikker i Coop-kjeden. På grunn av markedsposisjonen måtte Coop selge unna 93 butikker på landsbasis til NorgesGruppen og Bunnpris. Det resulterte i at Rimi Storo allerede i april fikk Bunnpris-skilter.

Og ICA Supermarked på Storo storsenter ble den første av de tidligere ICA-butikkene som åpner som Coop.

– Du vil finne mye av det samme hos Mega som hos ICA, det vil fremdeles være et stort fokus på ferskvarer, med både betjent ferskvaredisk og ferdigpakket ferskvare. I tillegg blir kjøl og meieri utvidet, har kommunikasjonsrådgiver i Coop Norge, Lise Mette Kjellberg, tidligere fortalt Nordre Aker Budstikke.

Rimi blir Coop-kjeder

Rimi-butikkene på Korsvoll (Maridalsveien), Kjelsås (Marsveien) og Nydalen (i Torgbygget) vil ikke bli omprofilert til Coop før neste år.

Etter å ha solgt unna 93 tidligere ICA-/Rimi-butikker, sitter Coop igjen med 450 butikker som skal omprofileres til deres egne kjeder, primært Mega, Prix og Extra.

– Vi vil nok være langt inn i neste år før de 450 butikkene er omprofilert til Coop, har kommunikasjonsdirektør i Coop Norge, Kristin Paus, tidligere uttalt til Nordre Aker Budstikke.

Utvider med franchise-organisasjon

Coop er organisert i 104 samvirkelag, som eier butikkene i kjeden. Coop Øst driver butikkene i Oslo, Akershus, Hedmark, Østfold og Oppland.

Flere av butikkene Coop overtar fra ICA Norge er imidlertid franchisedrevet, hvilket vil si at kjøpmenn driver butikkene på lisens fra ICA. Coop overtar nå disse franchiseavtalene, og vil opprette et eget datterselskap, under Coop Norge, som skal organisere disse.

LES OGSÅ:

Nye Nordre Aker Budstikke

I 2015 er Nordre Aker Budstikke relansert som ny, ren nettavis på nab.no.

Hold deg oppdatert ved å melde deg på vårt gratis, ukentlige nyhetsbrev!
Leser du på mobil? Meld deg på ved å sende e-post!

ANNONSE
Annonse
ANNONSE
Annonse